miercuri, 16 ianuarie 2013

Dambovita - Politistii patruleaza prin scoli !

Îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ reprezintă un obiectiv prioritar pentru Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa,
sens în care, odată cu începerea celui de-al doilea semestru şcolar, vor fi întreprinse o serie de măsuri atât în mediul urban cât şi în mediul rural.
Dâmboviţa - Poliţia promite patrule lângă fiecare şcoală. Rămâne de vâzut dacă elevii vor mai avea probleme
În acest sens, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor. Fiecare unitate de învăţământ aflată în responsabilitate va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiştilor de ordine publică. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate astfel încât, în cazul oricărui eveniment, acesta să fie cunoscut de elevi şi contactat în cel mai scurt timp.

De asemenea, lucrătorii Posturilor de Poliţie care vor avea în responsabilitate unităţile de învăţământ de pe raza de competenţă vor organiza şi în acest semestru întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi, pentru o cunoaştere a dificultăţilor curente sau potenţiale cu care se confruntă, în ceea ce priveşte fenomenul infracţional, aceasta fiind condiţia esenţială pentru dezvoltarea unor măsuri de intervenţie adecvate.

Vor continua activităţile de identificare şi control al tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Totodată, în vederea reducerii riscului de implicare a elevilor în accidente rutiere, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire/defluire a elevilor.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie, poliţia dâmboviţeană recomandă elevilor şi studeţilor să respecte regulile de circulaţie, să traverseze strada numai prin locuri special amenajate şi semnalizate corespunzător, să manifeste atenţie atunci când se deplasează pe drumurile publice.





patrule Politie scoli, politisti siguranta elevi, jandarmi securitate elevi, Politie Jandarmerie scoli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu