sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Prostituata şi moartea albă - episodul 2 - Zeci de mii de dolari, politicieni şi poliţişti CORUPŢI

"Ca sa intelegeti mai bine neincrederea cu care ma priviese seful IPJ trebuie sa va expun conjunctura in care se derula starea infractionala in acele momente.


Gruparile interlope isi faceau pioneratul si aduceau din occident noi tipuri de infractiuni si fapte ilegale, isi racolau din structura oameni importanti din MAI si din viata politica.

Eu aveam deja informatii despre “gruparea Spoitorul” si “Boierul” din Capitala si cunosteam cadre de raspundere din MAI care “colaborau”cu acestea.

De asemenea, fusesem martor cand un important lider politic, care si astazi detine functia de parlamentar, impartise bani cetatenilor impreuna cu unul dintre temutii lideri ai uneia dintre grupari intr-o localitate damboviteana.

La vremea aceea facusem un raport detaliat cu aceste aspecte care ajunsese pe masa d-lui Abraham Pavel si-n urma caruia fusesera destituiti din politie sau retrogradati din functie mai multi politisti de la IGP, in frunte cu “T. S”, seful cercetarilor penale.

Ce era mai grav era ca ofiteri din IGP participasera efectiv la recuperari de taxe de protectie in mai multe cazuri din Capitala, impreuna cu membrii gruparilor interlope.

Am si acum in copie acel raport, l-am pastrat, dar nu-l voi face public niciodata, cine a trebuit sa-l vada l-a vazut, inclusiv unul din liderii gruparii.

Ii fusese prezentat de un ofiter de politie din IPJ Dambovita, apropiat al uneia dintre grupari.

Traficul de droguri incepea sa prinda contur, turcii fiind printre primii care introduceau in tara drogul si-l distribuiau prin retele bine organizate, in general foloseau tara nostra ca loc de tranzitie, majoritatea traficului desfasurandu-se prin portul Constanta, drogurile fiind ascunse in containere cu fructe.

Iata deci conditiile in care in 1994, lucratorii Serviciului CCO Dambovita, pe baza informatiilor mele, descopereau pentru intaia oara in activitatea lor, in apartamentul cetateanului kurd, cantitatea de 600g de hasis si un pistol de cal.38 cu mai multe cartuse.

Tot cu ocazia descinderii in apartament s-a mai ridicat o agenda in care se mentionau mai multe tranzactii ce urmau sa fie derulate si-n acest mod a mai fost retinut si un politist de la sectia” 1?” din Bucuresti care incerca sa plaseze doua kg de heroina din aceeasi sursa.

In monetul actiunii, kurdul era in apartament cu un diplomat german si imediat a incercat sa ofere politistilor mai multe zeci de mii de dolari pentru a nu trece in documente drogurile, dar fusese refuzat.

La circa doua saptamani de la perchzitia si retinerea lui,l-am revazut pe raza unei localiati dambovitene insotit de tanara MM, prostituata de care v-am mai zis.

Cred ca altcineva acceptase zecile de mii de dolari si spalase dosarul, altfel nu mi-am putut explica ceea ce vazusem cu ochii mei, intr-un Pontiac argintiu.

SERIAL EXCLUSIV  Prostituata şi moartea albă - episodul 2 - Zeci de mii de dolari, politicieni şi poliţişti CORUPŢI,
Va urma…." D D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu