vineri, 4 ianuarie 2013

Targoviste- Statuie furata din fata primariei !

 Pare de necrezut, dar un bust din bronz al poetului Grigore Alexandrescu a disparut chiar din centrul urbei.
Monumentul, amplasat in urma cu 99 de ani in Targoviste a fost furat de cativa hoti pe care nimeni nu i-a vazut.

Asta, desi statuia se afla chiar langa primarie care, cel putin teoretic, este pazita mereu.

Mai mult, ironia sortii face ca singura camera de supraveghere din zona sa nu fi fost conectata la sistem in momentul furtului.

Furtul s-a petrecut noaptea, cand pe strada era pustiu. Iar anchetatorii n-au reusit sa afle detalii: de exemplu, nu se stie cati hoti au actionat si nici la ce ora au dat lovitura. Asta desi bustul se afla la mai putin de o suta de metri de sediul Primariei Municipiului Targoviste.

Monumentul, dezvelit in 1914, era asezat in fata casei in care s-a nascut poetul Grigore Alexandrescu, pe strada care ii poarta numele. Acum, acolo a ramas doar postamentul, spre indignarea localnicilor.

Politistii au declansat o ancheta, dar investigatia nu pare usoara. La fata locului n-au gasit amprente si nici indicii care sa ii ajute. Urmeaza ca toate centrele de fier vechi din oras si din zona sa fie verificate, in speranta ca ar putea da de urma bustului din bronz.

Daca vor fi prinsi, cei care au furat bustul poetului Grigore Alexandrescu risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.
Fir-aţi ai dracu de hoţi,
 Mă care aţi ciordit bustul lui Grigore Alexandresc ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu