marți, 14 septembrie 2010

Natura ne învaţă primii paşi în viaţă

În luna octombrie 2010, în cadrul programului „Natura mă învaţă primii paşi în viaţă”, 154 de tineri din judeţul Dâmboviţa vor avea posibilitatea să participe la tabere de educaţie non-formală, în Centrul de Agrement „Cerbul” Brătei.
Scopul acestor proiecte îl reprezintă  stimularea participării tinerilor vulnerabili la sărăcie şi excludere socială din judeţul Dâmboviţa la programe recreative şi de agrement în domeniul turismului montan specializat. Aşadar, activităţile acestor proiecte sunt destinate în special tinerilor defavoriaţi (proveniţi din mediul rural, din familii  monoparentale, din familii de şomeri, din familii cu cel puţin 3 copii în întreţinere) cu vârste între 14 şi 29 de ani.
Concret, în perioada 1-3 octombrie 2010, vor avea loc activităţile teoretice şi practice ale proiectului “Primii paşi la munte” (proiect aplicat de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ), pentru 24 de tineri precum şi “Şcoala de educaţie turistică pentru tineret” (proiect propriu al Direcţiei pentru Tineret a Judeţului Dâmboviţa) aplicat pentru 30 de tineri.
În perioada 22-24 octombrie 2010, în aceeaşi locaţie, Centrul de Agrement “Cerbul” Brătei se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice “În dialog cu noi, în dialog cu muntele!”, tabără adresată unui număr de 100 de tineri, aplicată de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu