duminică, 22 mai 2011

Hackerul Mihai Dănuţ Tănase trimis în judecată

Gruparea infracţională condusă de Tănase funcţiona pe trei nivele. Primul nivel, cel superior, era format din persoane care deţineau cunoştinţe IT. Prin intermediul unui program informatic numit keylogger, aceştia accesau sistemul informatic al companiei Western Union şi ordonau efectuarea unor operaţiuni de plată din contul Western Union către diferite persoane, numite ”săgeţi”. Al doilea nivel era format din ”săgeţile” principale, care, ulterior, deveneau şi racolatori. Cel de-al treilea nivel era format din ”săgeţile” propriu-zise, persoane care, pur şi simplu, ridicau banii de la ghişeu.

Programul informatic era rulat de pe un server din Spania iar extragerile se făceau în special în judeţul Prahova dar şi în judeţele învecinate. Totodată, s-a constatat că membrii reţelei acţionau şi în Bulgaria, Republica Moldova şi alte ţări învecinate României.

Tranzacţiile erau efectuate de capul grupului infracţional, târgovişteanul Mihai Dănuţ Tănase, trimis vineri în judecată de procurorii DIICOT.

Pentru a nu putea fi identificat după Ip-ul calculoarelor de pe care erau transferaţi ilegal banii, tânărul de 34 de ani din Târgovişte se ducea pe la diverşi cunoscuţi din ţară, de unde accesa baza de date a Western Union.

Valoarea prejudiciului cauzat societăţii este de aproximativ 80.000 de dolari, iar pentru a-l recupera procurorii au pus sechestru pe casa lui Mihai Dănuţ Tănase.

Anchetatorii au extins cercetările în dosar, descoperind încă alte cinci societăţi de transfer bancar care ar fi fost prejudiciate de către acelaşi grup infracţional cu aproximativ 200.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu