miercuri, 28 decembrie 2011

Unde-i lege nu i tocmeala.hoţii de animale eliberati

Poliţiştii au identificat autorii a mai multor furturi din locuinţă de pe raza comunei Bilciureşti

În zilele de 15 şi 17 decembrie a.c., lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Butimanu au fost sesizaţi de V.A., şi respectiv C.C, din comuna Bilciureşti că persoane necunoscute au pătruns în locuinţele lor, de unde au sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de 2000 lei. În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au identificat suspecţii în persoana numiţilor D.H., de 21 de ani şi G.B., de 15 ani, ambii din comuna Bilciureşti, în sarcina cărora s-au probat infracţiunile de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat. Numitul D.H a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa. De asemenea, a fost probată activitatea infracţională a numitului L.P., de 23 de ani, din comuna Bilciureşti, suspectat de comiterea mai multor furturi de pe raza localităţii. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.În cazul a 11 persoane arestate pentru furturi de animale, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu

În ziua de 24 decembrie a.c, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţişti, pentru identificarea şi cercetarea unor grupări infracţionale specializate în furtul de animale din mediul rural, 16 persoane au fost arestate preventiv.

În urma recursului declarat de 11 dintre acestea, Tribunalul Dâmboviţa a respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, măsura arestării preventive fiind înlocuită cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu