miercuri, 11 ianuarie 2012

Taxa auto, varianta 2012

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost promulgată joi, 5 ianuarie 2012, de către preşedintele României, însă va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Din acel moment, Guvernul are la dispoziţie 15 zile ca să aprobe normele de aplicare.
CLICK AICI PENTRU A CALCULA TAXA DE POLUARE!

Actul normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită. Astfel, persoanele care au plătit pentru taxa de poluare sume mai mari decât cele rezultate din aplicarea acestei legi se pot prezenta la ghişeele organelor fiscale competente pentru a solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxa, în condiţiile legii.

Noua taxă de poluare va fi plătită o singură dată pentru maşinile noi şi second-hand înmatriculate prima dată în România. De asemenea, se va achita şi pentru autovehicolele second-hand înmatriculate la noi în ţară înainte de 2007, în cazul înstrăinării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu