sâmbătă, 18 februarie 2012

Invăţământ profesional în Dâmboviţa

Din toamna acestui an, învăţământul profesional reînvie.
<!-- more -->

 În judeţul nostru, spune inspectorul şcolar general Sorin Ion, se vor organiza 20 de clase, în specializări cerute pe piaţa muncii, fiindcă va fi nevoie să se semneze contravte cadru cu agenţii economici pentru a-i pregăti pe elevi.
Învăţământul profesional va fi axat în proporţie de peste 70% pe practică, obiectivul învăţământului profesional fiind în special dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor.

Elevii pot opta pentru învăţământul profesional după finalizarea clasei a IX-a, iar şcoala durează doi ani.

Până pe 8 martie, Inspectoratul Şcolar trebuie să dea publicităţii lista unităţilor de învăţământ şi a ofertei la nivelul judeţului.

În perioada 7 - 31 mai are loc prima etapă de înscriere, când pot opta pentru una dintre calificări elevii din clasa a IX-a şi cei din seriile anterioare.

Etapa a doua de înscriere se derulează între 11 şi 25 iunie, pentru locurile rămase neocupate. Fiecare unitate de învăţământ trebuie să-şi consilieze şi să-şi îndrume elevii.

Acolo unde este cazul, între 26 iunie şi 2 iulie se desfăşoară selecţia eelvilor înscrişi.

În cazul în care mai rămân locuri neocupate, se derulează şi o a treia etapă de înscriere, între 27 şi 31 august.

Înscrierea se face pe baza unui dosar, care se depune la secretariatul şcolii pentru care se optează. Dosarul trebuie să cuprindă: cerere tip, copie după certificatul de naştere sau după cartea de identitate; documete care să ateste situaţia şcolară pentru ultimul an de studiu promovat.

Mai multe informaţii se pot obţine accesând www.alegedrumul.edu.ro sau la numărul telverde 0.800.816.245 pentru judeţul nostru. Linia telefonică este deschisă de luni până vineri, între orele 9:00 - 17.00.

Pentru susţinerea elevilor de la profesională şi încurajarea prezenţei la cursuri, se vor acorda burse de câte 200 de lei lunar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu