duminică, 26 februarie 2012

DezastruI industriei Dambovitene

Sindicatele organizate la nivelul celor trei societăţi producătoare de tehnică militară din judeţul nostru - Uzina Automecanică Moreni,
Uzina Mecanică Mija şi Uzina Produse Speciale Dragomireşti - au solicitat prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi parlamentarilor de Dâmboviţa să se implice pentru rezolvarea celor trei mari probleme cu care se confruntă industria de apărare.
Prin vocea liderului Constantin Bucuroiu, muncitorii cer statului să aloce anul acesta fondurile necesare în vederea susţinerii nucleului de specialişti, cât şi pentru pază, întreţinere şi conservare, conform legislaţiei în vigoare.

"Neacordarea acestor fonduri va îngreuna situaţia societăţilor comerciale cu capital integral de stat din industria de apărare, care nu dispun la momentul actual de resursele financiare necesare pentru acoperirea acestor fonduri din cauza lipsei de comenzi şi contracte".

Al doilea punct din lista de revendicări se referă la programul de investiţii pentru anul în curs, neaprobat încă. Sindicaliştii solicită ca fondurile promise şi nealocate în 2011 să fie cheltuite anul acesta. Este nevoie de aceşti bani în special pentru retehnologizarea liniilor de fabricaţie.

Uzina Automecanică Moreni doreşte să producă a treia generaţie de vehicule blindate pe roţi din România, care au un potenţial deosebit de a fi livrate şi la export.

La Dragomireşti se urmăreşte diversificarea liniei de fabricaţie a muniţiei din gama de calibrare 23 - 35 mm.

La Mija ar urma să se reorganizeze fabricaţia prin transferarea activităţii din uzina mecanică în staţie pirotehnică, ceea ce ar însemna asigurarea şi păstrarea locurilor de muncă.

Ultimul punct care trebuie rezolvat, spun sindicaliştii din industria de apărare, priveşte dezbaterea şi aprobarea în regim de urgenţă a proiectului Legii industriei de apărare nr. 830/2007.

"Concepţia de reorganizare curpinsă în acest proiect de lege considerăm că este singura care poate revigora industria de apărare şi constă în punerea la baza structurii organizatorice a entităţilor componente a produselor sau gamei de produse înrudite tehnologic, denumite «Domenii de afaceri strategice». Astfel, se va reduce sensibil numărul de agenţi economici din domeniu şi se vor constitui furnizori unici", spune Constantin Bucuroiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu