In Saptamana Mare, fiecare crestin se pregateste cum stie el mai bine pentru Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca oualele rosi care simbolizeaza sangele Mantuitorului, sorele, focul, dragostea si bucuria de viata.
Puteti vopsi oualele rosii ecologic, natural si ieftin dupa o reteta traditionala. Aveti nevoie de aproximativ 500g foi de ceapa rosie, daca nu ati adunat in timpul anului cu siguranta puteti gasi o sursa pentru a procura foile de ceapa rosie.
Se adauga foile de ceapa intr-o cratita si se acopera cu 2 litri apa, se pune pe foc si se lasa pana da apa in clocot (aproximativ5-6 minute), dupa care apa fiarta cu foile de ceapa in ea se lasa 12 ore sau de pe o zi pe alta pentru a obtine o esenta puternica. Apoi se storc foile si ramane apa, care se pune din nou pe foc. Oualele trebuie degresate iar daca aveti timp si putina imaginatie puteti sa le faceti cu flori. Incercati sa gasiti frunze de diferite plante ex: urzica, fraguta, trifoi, etc… le lipiti pe ou cu putina apa, apoi pune-ti oul intr-o bucata de dres subtire si il legati strans, astfel incat frunza sa stea lipita de ou. In timp ce fierbe apa se adauga oualele (se pot vopsi 15-20 oua) cularea rosie difera in functie de coaja oului, cele cu coaja mai alba vor fi mai rosii. Se fierb intre 5 si 10 minute, dupa placul fiecaruia. Cand sunt fierte, ouale se scot din apa si din dres si se ung cu o bucatica de slanina pentru luciu.
Astfel cu costuri minime si fara coloranti periculosi pentru sanatate se pot obtine ouale rosii de Paste! Ouale astfel fierte vor avea un gust mai bun, convingeti-va singuri!
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca oualele rosi care simbolizeaza sangele Mantuitorului, sorele, focul, dragostea si bucuria de viata.
Puteti vopsi oualele rosii ecologic, natural si ieftin dupa o reteta traditionala. Aveti nevoie de aproximativ 500g foi de ceapa rosie, daca nu ati adunat in timpul anului cu siguranta puteti gasi o sursa pentru a procura foile de ceapa rosie.
Se adauga foile de ceapa intr-o cratita si se acopera cu 2 litri apa, se pune pe foc si se lasa pana da apa in clocot (aproximativ5-6 minute), dupa care apa fiarta cu foile de ceapa in ea se lasa 12 ore sau de pe o zi pe alta pentru a obtine o esenta puternica. Apoi se storc foile si ramane apa, care se pune din nou pe foc. Oualele trebuie degresate iar daca aveti timp si putina imaginatie puteti sa le faceti cu flori. Incercati sa gasiti frunze de diferite plante ex: urzica, fraguta, trifoi, etc… le lipiti pe ou cu putina apa, apoi pune-ti oul intr-o bucata de dres subtire si il legati strans, astfel incat frunza sa stea lipita de ou. In timp ce fierbe apa se adauga oualele (se pot vopsi 15-20 oua) cularea rosie difera in functie de coaja oului, cele cu coaja mai alba vor fi mai rosii. Se fierb intre 5 si 10 minute, dupa placul fiecaruia. Cand sunt fierte, ouale se scot din apa si din dres si se ung cu o bucatica de slanina pentru luciu.
Astfel cu costuri minime si fara coloranti periculosi pentru sanatate se pot obtine ouale rosii de Paste! Ouale astfel fierte vor avea un gust mai bun, convingeti-va singuri!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu