marți, 22 mai 2012

Vom avea din nou posturi de poliie: Vezi in ce localitati !


Senatul a adoptat tacit luni propunerea de lege care vizează reînfiinţarea posturilor de poliţie în localităţile cu peste 5.000 de locuitori. ”Recent, în România a fost aplicat un act normativ prin care era redus atât numărul de poliţişti, cât şi numărul posturilor de poliţie.
Prin desfiinţarea posturilor de poliţie siguranţa cetăţenilor este serios afectată, valul de criminalitate este în creştere, iar costurile pentru aplicarea legii sunt ridicate încât echipajul de poliţie care deserveşte o zonă mai largă trebuie să se deplaseze la faţa locului şi apoi către o unitate de poliţie dotată special. Din aceste motive, propune înfiinţarea posturilor de poliţie în comunele cu peste 5.000 de locuitori”, se arată în expunerea de motive a propunerii de lege.
Propunerea de lege a fost iniţiată de senatorul Alexandru Cordoş şi de deputaţii Viorel Arion, Maria Sonia Drăghici, Mircia Giurgiu şi Vasile Popeangă şi are un caracter ordinar. Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, urmând ca propunerea de lege să fie transmisă Camerei Deputaţilor în forma iniţiatorilor. (AGERPRES)
31 de posibile Posturi de  Poliție în Dâmbovița
În județul Dâmbovița, conform recensământului din 2002, 31 de localități au peste 5000 de locuitori, ceea ce înseamnă că, dacă proiectul privind reînființarea Posturilor de Poliție devine lege, vom avea 31 de Posturi de Poliție.
Localitățile care îndeplinesc noile criterii sunt: Aninoasa, Băleni, Bezdead, Bucșani, Ciocănești, Cojasca, Comișani, Conțești, Corbii Mari, Cornești, Crevedia, Dărmănești, Dragodana, Dragomirești, Gura Ocniței, Gura Șuții, IL Caragiale, Ludești, Lungulețu, Mătăsaru, Moroeni, Odobești, Petrești, Potlogi, Răzvad, Șotânga, Tărtășești, Tătărani, Văcărești, Valea Lungă, Voinești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu