joi, 21 iunie 2012

GOOGLE “CONSERVĂ” LIMBILE PE CALE DE DISPARITIE

Grupul Google se pregateste sa lanseze un site destinat sa contribuie la conservarea limbilor pe care de disparitie. Acesta se va numi “Proiectul limbilor in pericol”. Utilizatorii vor putea gasi informatii scrise, audio si video despre cele mai rare limbi si dialecte de pe glob.



     Nu doar institutiile de cultura se preocupa de conservarea vechilor civilizatii. Motorul de cautare Google va lansa un site destinat conservarii limbilor pe cale de disparitie. Intr-un comunicat de presa Google a declarat ca:”Inventarierea a peste 7.000 de limbi în pragul dispariției este o etapă importantă pentru păstrarea diversității culturale, cinstirea cunoștințelor strămoșilor noștri și înzestrarea tinerilor cu mai multă putere.”
     Proiectul deja cuprinde date despre 3000 de limbi, dintre care aproape jumatate sunt pe cale de disparitie. De asemenea, acest proiect va fi de mare folos in inventarierea unor dialecte ale aborigenilor din mai multe zone ale pământului, cunoscute în prezent de doar câteva sute de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu