miercuri, 11 iulie 2012

Îţi place să vorbeşti la telefon în timp ce şofezi? Mai gândeşte-te!

Atenţie şoferi! Vorbiţi la telefon în timpul conducerii autovehiculului? Poliţiştii rutieri dâmboviţeni stau cu ochii pe voi şi riscaţi să fiţi sancţionaţi! 


În perioada 09-11 iulie 2012, poliţiştii rutieri desfăşoară la nivelul judeţului Dâmboviţa, o acţiune de monitorizare a conducătorilor auto care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculului, urmând a dispune măsuri pentru determinarea, responsabilizarea şi sancţionarea tuturor persoanelor identificate într-o astfel de situaţie care contravine prevederilor legale.

Această acţiune a poliţiştilor dâmboviţeni se înscrie în cadrul unei acţiuni desfăşurată la nivel naţional, având în vedere faptul că folosirea telefonului mobil rămâne o cauză concurentă producerii accidentelor de circulaţie, precum şi experienţa acumulată în anii anteriori, potrivit căreia, în perioada de vară creşte numărul evenimentelor rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii.

În zilele de 09 şi 10 iulie a.c., cu ocazia acţiunii desfăşurate, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au aplicat nu mai puţin de 106 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor însumând 14840 lei.

Acţiunea va continua şi astăzi, 11 iulie 2012, astfel că, stimaţi conducători auto, poliţiştii rutieri dâmboviţeni vă recomandă:

-Nu purtaţi convorbiri telefonice în timp ce conduceţi un autovehicul, decât dacă folosiţi sisteme de tip “mâini libere”. -Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceţi vă poate distrage atenţia afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizaţi un sistem de tip “mâini libere”, limitaţi convorbirea. -Pentru convorbirile importante, trageţi pe dreapta. -Nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul! -Păstraţi o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitaţi orice pericol!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu