joi, 31 ianuarie 2013

Mătăsaru - Tâlhar prins şi arestat

Poliţiştii rutieri au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere


În cadrul Campaniei naţionale „Alege Viaţa” şi în conformitate cu obiectivele propuse în “Programul de acţiune al Poliţiei Rutiere derulat în perioada 2012-2016 ”, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au organizat şi executat o acţiune preventivă pe raza Municipiului Târgovişte, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora însumând 14 200 de lei, din care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru neportul centurii de siguranţă şi 8 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut 10 permise de conducere.





În urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combateri sustragerilor de material lemnos, poliţiştii au plicat sancţiuni în valoare totală de 7000 lei

Lucrătorii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni au depistat în trafic două persoane, identificate ca fiind M.I., de 56 de ani şi S.L., de 23 de ani, în timp ce transportau într-un autoturism, respectiv într-un atelaj hipo material lemnos, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.





Poliţiştii au depistat autorul în cazul unei tâlhării comise pe raza localităţii Ulieşti

Politiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au organizat şi executat o acţiune pe linia depistării persoanelor care se sustrag cercetărilor, ocazie cu care a fost depistat numitul R.I., de 18 ani, din comuna Mătăsaru, suspectat de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie în cursul anului 2011, pe raza localităţii Ulieşti.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.


Mătăsaru - Tâlhar prins şi arestat,Târgovişte - Cu ochii pe vitezomani,Elevii chiulangii adunaţi de prin baruri,


Conducător de moped, depistat de poliţişti fără permis de conducere!

Poliţiştii rutieri din cadrul Postului de Poliţie Slobozia Moară l-au depistat în trafic pe numitul N.A., de 21 de ani, din comuna Slobozia Moară, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal.





Siguranţa în scoli, prevenirea absenteismului şcolar, o prioritate a poliţiei dâmboviţene!

Având în vedere faptul că prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană, poliţiştii au desfăşurat astăzi în oraşul Găeşti activităţi de prevenire, ce au avut ca beneficiari direcţi elevii care prezintă vulnerabilităţi din punct de vedere al siguranţei.

Astfel, cei 18 poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră au fost prezenţi astăzi în zona unităţilor de învăţământ, verificând unităţile comerciale din apropierea acestora pentru a se asigura că sunt respectate categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi efectuând controale în vederea depistării elevilor care absentează de la orele de curs.

Au fost depistaţi 47 de elevi care absentau de la orele de curs, în acest sens fiind întocmite informări către unităţile de învăţământ.



Având în vedere faptul că prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au desfăşurat activităţi de prevenire, ce au avut ca beneficiari direcţi elevii care prezintă vulnerabilităţi din punct de vedere al fenomenului de delincvenţă juvenilă.

Astfel, 55 de elevi din cadrul Colegiului Economic Ion Ghica şi Scolii Mihai Viteazul au participat la aceasta întâlnire interactivă, fiind informaţi cu privire la consecinţele unui comportament neadecvat, caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă şi teribilism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu