luni, 20 decembrie 2010

Doctorul Alen Georgescu a demarat o campanie de sterilizare a maidanezilor

Iubitorii de animale din Târgovişte au reuşit deja, cu forţe proprii, să sterilizeze anul acesta 300 de maidanezi. Dacă până acum nu au găsit sprijin la Târgovişte, au apelat la Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari Câmpina. Reprezentanţii acestui organism au venit săptămânal la Târgovişte.
“Am strâns bani de la oameni şi am sterilizat câinii la Câmpina. Pentru o astfel de intervenţie am plătit 50 de lei, transportul, cazarea şi tratamentul post operator fiind gratuite. După două zile, câinii revin sănătoşi în oraş. În acest mod, numărul câinilor de pe stradă va fi redus natural, fără campaniile în forţă de eutanasiere”, spune Ioana Soare – cea care a impulsionat întreaga acţiune.
 <!-- more -->
Doctorul veterinar Alen Georgescu a decis să vină şi domnia sa în sprijinul iubitorilor de animale şi tot contra sumei de 50 de lei. Practic, a demarat un proiect care vizează sterilizarea câinilor lăsaţi în stradă. În mod normal o astfel de intervenţie ajunge la 150 de lei.
“Fiecare locuitor din judeţ care se îngrijeşte de un maidanez poate solicita o programare pentru a-l steriliza. Săptămâna trecută, am efectuat deja primele operaţii. Conform estimărilor preliminare, în Târgovişte sunt cel puţin 500 de câini comunitari care trebuie sterilizaţi, însă programul pe care l-am gândit se adresează şi locuitorilor din celelalte oraşe ale judeţului”, spune dr. Alen Georgescu.
Ca specialist, doctorul Georgescu îşi doreşte ca administraţia locală să găsească o variantă şi să se alăture rapid acestui proiect. “Cu cât se întârzie demararea acestei acţiuni, centralizat, cu implicarea autorităţilor, cu atât va creşte numărul câinilor fără stăpân din oraş. Este bine să se ştie că o femelă în călduri atrage toţi masculii de pe o rază de trei kilometri”, afirmă dr. Alen Georgescu.
Momentan, are sprijinul consilierei locale Cornelia Paraschiv. “Voi propune legislativului târgoviştean un proiect de hotărâre privind sterilizarea maidanezilor, cel mai târziu în şedinţa ordinară de lucru din luna ianuarie 2011”, susţine Cornelia Paraschiv.

Un comentariu:

  1. va dau un sfat sincer din toata inima nu mergeti niciodata la acesti doctorii!!! sunt niste nenorociti daca vreti intradevar sa va traumatizati si sa va distrugeti cainele mergeti!!! eu merg de fiecare data la cabinetul sotilor Mateescu care dupa parerea mea sunt cei mai buni doctori posibili in primul rand ca au sufciente studii pentru a diagnostica si a se comporta cu un caine, eu am fost la nenorocitii astia de doctorii Georgescu doar pentru am tunde catelusa bichon maltese pentru ca nu stiam nici un alt cabinet in targoviste care tunde caini, ea are 6 luni asa ca nu o mai tunsesem niciodata si cand am ajuns acolo dansu mi-a spus ca normal bichonii maltese se tunt 0 si doar la codita labute si capusor le mai lasa putin par mi-am lasat catelusa pe mainile lui crezand ca stie cat de cat sa tunda si ca are anumite studii si cunostinte in aceasta privinta…m-am inselat total , in primul rand ca se comporta foarte urat cu animalele habar nu are de profesia in care spune ca este un as, a ciupit-o foarte rau cu masina de tuns pe tot corpul are numai ranii catelusa mea nu a putut ra soarma toata noaptea datorita dureii si usturimii pe care le-a avut in urma ranilor provocate de acest nenorocit de doctor pentru ca altfel nu il pot numi nu inteleg cum a putut sa faca atat de mult un catel sa sufere pur si simplu taindu-l pe tot corpul si traumatizandu-l, socandul… acest om nici macar nu are studiile necesare pentru a profesa ca estetician canin sau ca medic veterinar nu v-o spun numai eu intrebati toti farmacistii veterinari si toti ceilalti doctori!!! acesti asa zisi “doctorii veterinari” Georgescu nu vad in a trata sau a tunde un animal decat o afacere profitabila daca o sa mergeti vreodata la ei la cabinet o sa veteti si dumneavoastra pe propria piele ce hal de doctori sunt xca sa nu credeti ca aberez

    RăspundețiȘtergere