miercuri, 23 februarie 2011

Tehnologie nemţească, salarii româneşti

Firma germană Mathai, specializată în vopseluri de păr şi alte produse cosmetice, a deschis ieri primul punct de lucru în România, în Parcul Industrial Priboiu.

<!-- more -->
Ştefan Schotte, managerul general al companiei, este mulţumit de prestaţia celor 60 de salariate selectate încă din luna noiembrie şi doreşte ca în perioada următoare să angajeze alte 150 de persoane.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, prezent ieri la inaugurare, şi-a exprimat convingerea că la Priboiu vor veni în scurt timp alţi investitori, care să dezvolte afaceri şi să creeze locuri de muncă pentru dâmboviţeni. „Este un lucru mare pentru judeţ deschiderea acestei capacităţi de producţie, mai ales că în zonă rata şomajului este ridicată în special în rândul femeilor”, crede Florin Popescu.
Condiţiile de lucru sunt excelente, fiind utilizată tehnologie nemţească. Patronii nemţi sunt convinşi că randamentul şi calitatea în muncă merg mână în mână cu condiţiile asigurate angajaţilor.
În scurt timp, se va amenaja la Priboiu o sală de mese şi una de repaus. Personalul este remunerat în conformitate cu legislaţia din România. Cei care ating cote ridicate de performanţă vor fi răsplătiţi cu bonusuri. Salariaţii şi-ar fi dorit retribuţii nemţeşti, dar sunt mulţumiţi cu veniturile obţinute şi perspectiva că există posibilitatea de a fi plătiţi mai bine.
Investiţia este văzută cu ochi buni şi de reprezentanţii administraţiei locale. Primarul comunei Brăneşti, Ion Preda, speră că astfel va fi absorbită forţa de muncă disponibilizată din zonă. „Îmi doresc ca Parcul Industrial Priboiu să fie ocupat în totalitate cât mai repede, astfel încât să crească şi încasările Primăriei Brăneşti”, afirmă Ion Preda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu