marți, 15 martie 2011

Creşă în Micro III

Numărul locurilor puse la dispoziţia părinţilor care au copii de creşă este insuficient la Târgovişte. În municipiu, funcţionează doar cinci asemenea unităţi, cu o capacitate totală de 220 de paturi, în condiţiile în care numărul de solicitări este cel puţin dublu.
Spre exemplu, în anul şcolar în curs, au fost înscrişi 350 de copii, cu 130 mai mulţi decât numărul de locuri disponibile.
Cele cinci creşe din Târgovişte sunt localizate astfel: Creşa nr. 2 – str. Calea Domnească, nr. 159; Creşa nr. 8 – str. Alexandru Vasilescu, nr. 7; Creşa nr. 13 – str. Tineretului, nr. 9; Creşa nr. 14 – str. Vasile Voiculescu, nr. 4; Creşa nr. 16 – str. Radu Popescu, nr. 21. Acestea funcţionează ca serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte.
Pentru acest an, Primăria Târgovişte a început procedura în vederea construirii unei a şasea creşe, în zona Autogara Târgovişte. Fondurile necesare vor fi alocate prin Programul naţional de dezvoltare a infrastructurii, care include construcţia a 400 de creşe în România.
Creşa Piticot va avea demisol, parter şi etaj şi va găzdui patru grupe de copii. Investiţia ajunge la 2,8 milioane de lei şi va fi finalizată în 12 luni. De menţionat că în zona cartierelor Micro II – Micro III nu există în momentul de faţă nicio creşă. De asemenea, Direcţia de Asistenţă Socială a depus un proiect pentru extindere Creşa nr. 8, proiect care este în curs de evaluare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu