luni, 21 noiembrie 2011

CERERE Vreau să fiu eutanasiat!


Aceasta este dorinţa unui bărbat de 40 de ani, din comuna Voineşti. Florin Mihail Neagu s-a adresat cu cereri în acest sens primăriei din localitate şi Instituţiei Prefectului judeţului Dâmboviţa. A primit numere de înregistrare şi aşteaptă răspuns în termenul legal prevăzut de lege.
Omul spune că a ajuns la această soluţie extremă întrucât autorităţile nu vor să-i facă dreptate. “Consider că nu mai are rost să mai exist pe lumea asta. Acest gest poate că va duce la clarificarea situaţiei mele. Vreau să merg până la capăt numai să se rezolve solicitările mele”, ne-a declarat Florin Neagu. Bărbatul este primul dâmboviţean care recurge la acest gest. În ţară, au existat de-a lungul anului 2011, cel puţin patru astfel de cereri. Ultima solicitare a venit săptămâna trecută de la o femeie din Mehedinţi, care i-a cerut reprezentantului Guvernului să aprobe eutanasierea ei şi a fiicei bolnave, întrucât nu mai au nici bani de pâine din cauză că primăria din Steehaia nu i-au achitat ajutorul de 500 de lei pentru că îşi îngrijeşte copila.

Are proprietăţi de 700 de milioane de lei


Voineşteanul are probleme cu proprietăţile pe care le-a cumpărat pe teritoriul comunei. Într-un caz se plânge că drumul de acces este foarte greoi, în altă situaţie este pasibil să rămână fără o bucată de pământ fiindcă nu se regăseşte în întregime pe actul de vânzare-cumpărare. Dănuţ Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti, susţine că nu are cum să-l ajute pe Florin Mihail Neagu, întrucât acesta a pierdut toate procesele derulate până acum la instanţa de judecată. “El nu vrea să înţeleagă acest lucru. Nu vrea să priceapă că, dacă a cumpărat un pachet cu 20 de ţigări, nu are cum să-i dea cineva 25 pentru că aşa vrea el. Nu este o persoană care nu are cu ce trăi. A cumpărat proprietăţi de 700 de milioane de lei vechi la Voineşti. Deţine un magazin alimentar. Are o familie la care ar trebui să se gândească”, spune Dănuţ Gabriel Sandu.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Iancu Caracota, cunoaşte situaţia voineşteanului care doreşte să-şi încheie socotelile cu viaţa, dar nu poate să-l ajute, în cazul său pronunţându-se instanţa de judecată. ”Neagu Florin s-a prezentat de trei ori la audienţele susţinute în teritoriu de prefectul judeţului. I s-a precizat atunci că problemele sale nu pot fi rezolvate pe cale administrativă. A fost îndrumat să se adreseze din nou instanţelor de judecată. Domnia sa a depus în schimb numeroase memorii la Prefectură, la care i-am răspuns în termenul legal. Neagu Florin nu poate fi ajutat pe cale administrativă, atâta timp cât s-a pronunţat instanţa de judecată. În legătură cu ultima solicitare, cea prin care cere să fie eutanasiat, probabil că este un mod de a atrage atenţia”, precizează Andreea Ionescu, purtător de cuvânt la Prefectura Dâmboviţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu