miercuri, 30 noiembrie 2011

Fondurile au fost accesate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care şi-a fixat ca obiectiv creşterea numărului de turişti care poposesc în judeţ. Practic, fiecare obiectiv turistic important din judeţ beneficiază de un proiect de finanţare pentru promovare.
Administraţia judeţului a reuşit să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unor pliante şi broşuri de prezentare, dar şi alte materiale promoţionale, plus site-uri web de informare.

Astăzi, au fost prezentate proiectele care promovează Zimbrăria Neagra de la Bucşani şi Curtea Domnească de la Târgovişte. "Ideea ne-a venit de la faptul că avem în judeţ foarte multe frumuseţi, care nu sunt cunoscute nici măcar publicului dâmboviţean. Sunt obiective care ar putea atrage mulţi turişti.

Am convingerea că la finalul implementării acestor două proiecte, dar şi a altora pe care le avem în diferite faze, judeţul Dâmboviţa va fi socotit mai prietenos, va fi socotit ca o destinaţie turistică mai importantă pe harta ţării. Ştim cu toţii că acolo unde vin turiştii, există şi prosperitate", a precizat Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

În 2011, numărul de turişti care au ajuns în Dâmboviţa a crescut cu 24%, de la 415.000 la 485.000 de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu