marți, 17 aprilie 2012

Vezi AICI ultimele intervenţii ale pompierilor dâmboviţeni!

Comunicate - ISU
Buletin Informativ – 17.04.2012

Datorită acţiunilor preventive desfăşurate de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Basarab I" al Judeţului Dâmboviţa premergător şi pe timpul Sărbătorilor Pascale, în această perioadă nu s-au înregistrat evenimente la lăcaşurile de cult din judeţul Dâmboviţa.

În această minivacanţă, prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:
Sâmbătă - 14 aprilie, la ora 13:50, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit în comuna Dragomireşti - sat Geangoeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit în grădina unei gospodării. Un trăsnet căzut direct, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars cca.500kg plante furajere;
Sâmbătă - 14 aprilie, la ora 20:27, pompierii de la Garda Voineşti au intervenit în comuna Voineşti - sat Izvoare pentru stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuinţe. Un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului. A ars acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.5mp în jurul coşului de fum; Duminică - 15 aprilie, la ora 08:20, pompierii de la Detaşamentul Titu au fost solicitaţă în comuna Braniştea pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână;
Duminică - 15 aprilie, la ora 19:48, pompierii de la Detaşamentul Titu au intervenit în comuna Produleşti - sat Costeşti Deal pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Un scurtcircuit electric produs la un tablou electric de distribuţie, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care a ars tabloul electric. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului;
Luni, 16 aprilie, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 2(două) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.0,5ha de vegetaţie uscată, astfel:
Detaşamentul Moreni (com.I.L.Caragiale - 3000mp);
Detaşamentul Titu (or.Titu - 1500mp);
Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 68 de solicitări.
Echipajele SMURD au intervenit astfel: SMURD Târgoviște la 32 solicitări, SMURD Titu la 14 solicitări, SMURD Găeşti la 10 solicitări, iar SMURD Moreni la 12 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, afecţiuni respiratorii, halenă alcoolică și dureri lombare, renale şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu