marți, 29 mai 2012

O viață în slujba copiilor orfani și vor să continue tot așa


”Am plecat din mijlocul dumneavoastră de aproape 26 de ani, dar acum mi se pare că am plecat doar ieri”, a fost mărturisirea profesoarei de Limba și literatura română Elisabeta Suceavă, fost director al Casei de Copii Școlari Târgoviște, făcută în fața oamenilor lângă care a trudit o viață pentru a-i ferici pe copiii orfani.
Practic, la Târgoviște s-a instituit tradiția ca, an de an, foștii salariați și copii ai Casei de Copii, să se întâlnească, să socializeze, să depene amintiri, să pună la cale planuri de ajutorare a celor aflați în nevoi. Pentru succesul demersului, s-au reunit într-o asociație legal constituită, care și-a fixat  următoarele obiective, pentru perioada mai 2012 – mai 2013:
- Identificarea și localizarea a cât mai mulți foști salariați și elevi ai Casei de Copii de la Târgoviște
- Evidența tuturor celor care au trecut în neființă, pentru a se putea crea condițiile sufletești și religioase de aduceri-aminte și pomenire
- Identificarea foștilor salariați și elevi aflați în dificultate, pentru a putea fi ajutați moral, material și financiar
- Identificarea resurselor materiale și financiare ale Asociației, pentru donații, sponsorizări etc
- Organizarea unor conferințe de presă, semestrial
- Procurarea unui automobil care să fie inscripționat cu datele de identificare ale Asociației
- Întrunirea lunară a Consiliului Director
Editarea revistei ”Casa noastră”, cel puțin o dată pe an
- Alte activități, la propunerea membrilor fondatori, membrilor asociați, colaboratorilor și a președintelui de onoare, Elisabeta Suceavă.
Adina Olteanu – fostă elevă a Casei de Copii, acum psihopedagog în sistemul de protecție al copiilor, le-a vorbit celor prezenți despre anii petrecuți în Casa de Copii, despre directoarea Elisabeta Suceavă, femeia care i-a fost model în viață. ”Pentru mine, doamna director a fost mai mult decât o mamă și un tată. Domniei sale îi datorez cei mai frumoși ani ai copilăriei”.
Președintele Asociației foștilor salariați și copii ai Casei de Copii Târgoviște, învățătorul Constantin Voicu, și-a asumat obligația de a realiza lucruri bune pentru foștii salariați și copii ai Casei de Copii Târgoviște. ”Vrem să devenim parte integrantă a familiilor celor care și-au dedicat viața educației. Am realizat începutul. Acum, trebuie să ne descurcăm să realizăm o nouă casă – Casa Noastră”.
”Casa noastră” este de altfel și titlul revistei pe care Asociația a hotărât să o editeze cel puțin annual, o revistă care va fi mesager al educației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu