duminică, 8 iulie 2012

Weekendul amenzilor, în judeţul Dâmboviţa!

În zilele de 06 şi 07 iulie 2012, poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat un ansamblu de activităţi preventiv –reactive, pentru menţinerea unui climat de ordine, siguranţă civică şi disciplină rutieră în mediul rural, ocazie cu care au aplicat 872 de sancţiuni contravenţionale


În zilele de 06 şi 07 iulie a.c., ample efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au organizat şi desfăşurat în localităţile rurale un ansamblu de activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, ce au avut drept obiectiv asigurarea unei prezenţe active a poliţiştilor în teren, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi disciplină rutieră.

La acţiune au participat peste 250 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, intervenţie rapidă, în sprijinul acestora venind şi militari jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa.

Poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite au întreprins măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de siguranţă în localităţile din mediul rural, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona discotecilor, a barurilor, a locurilor de petrecere a timpului liber.

Efectivele de poliţie rutieră şi-au concentrat activităţile pe arterele de circulaţie unde s-au constatat încălcări repetate ale normelor rutiere sau exista riscul producerii unor evenimente rutiere. Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 872 de sancţiuni contravenţionale, din care peste 700 pentru încălcări ale normelor rutiere, alte 95 sancţiuni la Legea 61/1991, valoare totală a amenzilor însumând 199538 lei. 

Totodată au fost constatate 26 de infracţiuni, au fost reţinute 11 de permise de conducere şi retrase 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1.Cu ocazia activităţilor executate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Financiare Dâmboviţa şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei drepturilor de autor şi conexe, evaziune fiscală şi combaterea muncii la negru la o societate comercială unde se organizează activităţi tip discotecă, cu punct de lucru în comuna Petreşti, au fost identificate 300 de suporturi optice pirat folosite pentru difuzarea muzicii în interiorul discotecii, precum şi 2 aparate electronice de tip slot-machine, pentru care administratorul societăţii nu deţinea documente legale de exploatare, iar veniturile astfel obţinute nu erau înregistrate în evidenţa contabilă. Pe numele administratorului s-a întocmit dosar penal, bunurile în cauză fiind ridicate în vederea confiscării.

• 2. În ziua de 07 iulie a.c., lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte l-au prins în flagant pe numitul E.C., de 44 de ani, din oraşul Pucioasa., în timp ce sustragea bunuri dintr-o casă aflată în construcţie pe raza municipiului Târgovişte. Învinuitul a fost reţinut pe bază de ordonaţă pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 08 iulie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă.

• 3. Poliţiştii rutieri l-au depistat pe numitul P.A., de 20 de ani, din comuna Hulubeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 702 D, în interiorul localităţi Butoiu de Jos, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,92 ml./l alcool pur în aerul expirat). Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu