joi, 16 august 2012

Dâmboviţa - Intervenţii de foc în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:


 În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 4(patru) incendii de vegetaţie, în care a ars cca. un hectar de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Găeşti (com.Crânguri - 300mp);  Detaşamentul Titu (com.Braniştea - 800mp); Garda Corneşti (com.Cojasca - 5000mp);  Garda Vişina (com.Butimanu - 200mp)

 Miercuri - 15 august, la ora 12:15, pompierii de la Garda Potlogi au intervenit în comuna Potlogi - sat Româneşti pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins două gospodării. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a pornit dintr-o bucătărie din cauza unui scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. De aici flăcările s-au extins rapid şi la o casă situată în imediata vecinătate. Incendiul a fost lichidat după mai bine de 3(trei) ore de luptă cu flăcările, pompierii intervenind cu 3(trei) autospeciale: două la Garda Potlogi şi una de la Detaşamentul Titu. Au ars:  la prima gospodărie: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.150mp şi obiecte de mobilier din bucătărie şi dormitor;

 la cea de a doua gospodărie: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.160mp, cca.100mp tavan din lemn, materiale textile şi materiale de construcţie din lemn (cca.180 căpriori şi cca.3mc scândură); • Miercuri - 15 august, la ora 19:10, pompierii de la Garda Potlogi au intervenit în comuna Potlogi, pe DJ 711A, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Din cercetătile efectuate, se pare că scurgeri de lichide combustibile (benzină) pe elemente incinse ale autoturismului (toba de eşapament) au condus la producerea incendiului, în care au ars elementele combustibile ale caroseriei (în proporţie de 100%);

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 18 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături şi dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu