vineri, 17 august 2012

Relu Anghelescu s-a întors DUPĂ GRATII!

În cursul lunilor aprilie – mai 2011, inculpatul Costache Ionel – Cristian, în calitate de primar al comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a pretins de la Dragoş Dumitru (denunţător în cauză) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti.
Pentru acest contract, Primăria Tărtăşeşti achitase deja un avans în sumă de 300.000 lei, în condiţiile în care lucrările nici măcar nu fuseseră începute. Mai mult, inculpatul Costache Ionel – Cristian i-a comunicat denunţătorului că nu este necesar să execute lucrarea ci doar să facă unele mici reparaţii în mod superficial şi formal. Banii au fost pretinşi şi primiţi cu ajutorul inculpatului Anghelescu Relu Gheorghe, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, urmând ca acesta să îşi oprească suma de 50.000 lei din totalul banilor daţi cu titlu de mită.

La data de 23 mai 2011, inculpatul Anghelescu Relu Gheorghe a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după ce a primit de la denunţător suma de 100.000 lei.

 În data de 27 iulie 2011, Tribunalul Dâmboviţa l-a condamnat pe Relu Anghelescu la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.

 În 5 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Relu Anghelescu şi a păstrat sentinţa Tribunalului Dâmboviţa, din care a scăzut cele 8 luni de arest preventiv.

Andrei Vasiliu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu