sâmbătă, 19 ianuarie 2013

ROMANIA si legile ei de rahat !

Violatorii și bătăușii scapă mult mai uşor de instanță de la 1 februarie.
 Liber la viol,De la 1 februarie legea medierii vine mai mult în sprijinul agresorilor decât al victimei,
Femeile violate şi victimele vătămărilor corporale vor fi obligate să treacă pe la mediator înainte de a depune plângere penală. Dacă se obţine împăcarea părților prin compensarea materială a victimei, infractorii scapă de pușcărie.
Legea medierii, prin ultimele sale modificări, obligă, de la 1 februarie, apelarea la mediator înainte de acţiunea în instanţă. Acum, medierea în sine nu este obligatorie, ci doar prezentarea la un specialist. După prezentare, dacă părţile decid totuşi să apeleze la judecător, mediatorul emite un certificat de informare pe care aceştia trebuie să-l prezinte la tribunal. Fără acest certificat, acţiunea în instanţă va fi respinsă ca inadmisibilă. Printre infracţiunile care pot dispărea prin mediere se mai află vătămările corporale din culpă, lovirile şi alte violenţe, abuzul de încredere, distrugerea, gestiunea frauduloasă, abandonul de familie, violarea de domiciliu, precum şi furturile între soţi, violul.
Zeno Şuştac, vicepreşedinte al Consiliului de Mediere, precizează că este vorba doar despre violul “simplu”. “Este vorba doar despre violul simplu, atunci când acesta nu este săvârşit de mai multe persoane, când nu este şi incest, când nu are urmări medicale sau când nu este urmat de sinuciderea victimei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu