luni, 18 aprilie 2011

Autorităţile târgoviştene au găsit soluţia de a scăpa oraşul de câinii fără stăpân. După ce în toamnă i-au masacrat fără milă în Adăpostul de la Aninoasa şi apoi i-au îngropat pe malurile Ialomiţei în gropi comune săpate cu escavatorul, acum, angajaţii Primăriei Târgovişte au zis că se aliniază şi ei normelor europene, efectuând sterilizări, crotalieri şi returnare în teritoriu.
Iubitorii de animale au răsuflat uşuraţi. Nu prea mult timp însă, fiindcă şi-au dat seama că patrupedele nu mai ajung niciodată în locurile de unde sunt ridicaţi. Au apărut evident semnale fie că sunt din nou omorâţi în adăpost, fie că sunt împrăştiaţi cine ştie pe unde.
 <!-- more -->
Aseară, a ieşit la iveală că totul a fost doar o acoperire de ochii legii. Barbaria a rămas în vigoare la Târgovişte şi în regimul Boriga. Sute de câini au fost deportaţi în pădurea dintre comunele Dragomireşti şi Hulubeşti, exact în preajma unei rezervaţii de vânătoare, proprietatea unei firme austriece. Dacă stai şi te gândeşti profund, îţi dai seama că planurile au fost bine ticluite. Proprietarul fondului de vânătoare poate obţine repede autorizaţie să împuşte câinii, motivând că-i deranjează vânatul.
Deocamdată, câinii sunt speriaţi şi hămesiţi de foame. Nu ştiu încotro să o mai apuce. Angajaţii de la Grădini Publice i-au răsturnat grămadă în mijlocul pădurii. Este şi mai grav faptul că bietele animale au fost sterilizate şi crotaliate pe bani publici. Atunci, pentru ce s-au mai cheltuit bani, dacă tot le-au lăsat să moară în pădure?
Conform Legii pentru protecţia animalelor, abandonul constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală între 1.000 şi 10.000 de lei.
Poliţia din Dâmboviţa, ce-i drept, nu prea se îndură să declanşeze o anchetă serioasă. Probabil, le este teamă de şefii politici. De altfel, există un precedent.
Atunci când au fost masacraţi câinii la Aninoasa, în octombrie 2010, se deschisesese un dosar penal, însă a fost clasat foarte repede, pe o adresă a DSV cum că în perioada cu pricina ar fi fost depistat un focar de rabia. Medicul veterinar Alen Georgescu, care se ocupă în special de tratamentul câinilor de companie în Târgovişte, ne-a declarat că nu ştie de aşa ceva. Conform legii, fiecare cabinet veterinar din raza focarului de rabie ar fi trebuit să fie anunţat. La fel, cetăţenii ar fi trebuit să ştie că viaţa le este pusă în pericol.
La Târgovişte, totul s-a acoperit. Nu este de mirare dacă, mâine-pomâine, acelaşi lucru, tot pe considerente politice, s-ar întâmpla şi în cazul oamenilor. Să se “fabrice” câte o adresă oficială ca să scape pe unul sau pe altul de răspundere, atunci când greşeşte. Sau, mai rău, să fie omorâţi la fel ca şi câinii.
Directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, care are în subordine şi Adăpostul Aninoasa, Dănuţ Badea, ne-a precizat că nu are cunoştinţă despre abandonarea în masă a câinilor în pădurile dintre Dragomireşti şi Butoiu. Concluzia a fost oarecum ironică. Câinii or fi migrat! Şi ce-or fi căutat ei în mijlocul pădurii? Au simţit miros de căprioare în parcul de vânătoare? Hai să fim serioşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu