Se apropie Naşterea Domnului, motiv de bucurie pentru toţi creştinii
care celebrează această zi cu fast în fiecare an pe data de 25
decembrie.
Crăciunul este astfel un bun prilej pentru a-i avea aproape
pe cei dragi şi pentru a sărbători cum se cuvine cu o masă bogată în
bucate, cu preparate alese şi băuturile tradiţionale, vinul şi ţuica.
Pentru că nimic nu trebuie să stea în calea fericirii în această zi,
trebuie să aveţi grijă cum şi cât consumaţi la masa de Crăciun. Nimeni
nu poate sta departe de cozonacii proaspeţi, sarmale, preparatele din
porc şi dulciuri, dar consumate în cantităţi prea mari acestea pot
provoca probleme de sănătate, de la toxiinfecţii alimentare până la
infarctul miocardic şi accidente vasculare. Consumului mare de alimente
dar şi băuturi în această perioada a anului i se mai adaugă şi lipsa
mişcării. Pentru a evita apariţia unor dezechilibre în organism, a unor
probleme de sănătate, a nedoritelor kilograme în plus, dar şi a
vizitelor la camera de gardă care strică farmecul sărbatorilor, medicii
ne oferă câteva sfaturi:
-consumul moderat al preparatelor afumate: caşcaval afumat, peşte afumat, costiţă afumată;
-evitarea excesului de dulciuri cu un conţinut mare de zahăr;
-moderaţie în privinţa alimentelor prăjite;
-evitarea consumului de băuturi alcoolice pe stomacul gol;
-folosirea compoturilor naturale pentru îndulcirea prăjiturilor;
-prepararea cremelor acasă şi evitarea pe cât posibil a celor din comerţ;
ZI de ZI o stire noua. Fii la curent cu tot ce se intampla in judetul tau,Cel mai tare blog din Dambovita,stiri de ultima ora,
Stiri Dambovita NEW
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu