duminică, 23 decembrie 2012

Nu faceti exces de mancare si bautura de sarbatori !

Se apropie Naşterea Domnului, motiv de bucurie pentru toţi creştinii care celebrează această zi cu fast în fiecare an pe data de 25 decembrie.
Crăciunul este astfel un bun prilej pentru a-i avea aproape pe cei dragi şi pentru a sărbători cum se cuvine cu o masă bogată în bucate, cu preparate alese şi băuturile tradiţionale, vinul şi ţuica. Pentru că nimic nu trebuie să stea în calea fericirii în această zi, trebuie să aveţi grijă cum şi cât consumaţi la masa de Crăciun. Nimeni nu poate sta departe  de cozonacii proaspeţi, sarmale, preparatele din porc şi dulciuri, dar consumate în cantităţi prea mari acestea pot provoca probleme de sănătate, de la toxiinfecţii alimentare până la infarctul miocardic şi accidente vasculare. Consumului mare de alimente dar şi băuturi în această perioada a anului i se mai adaugă şi lipsa mişcării. Pentru a evita apariţia unor dezechilibre în organism, a unor probleme de sănătate, a nedoritelor kilograme în plus, dar şi a vizitelor la camera de gardă care strică farmecul sărbatorilor, medicii ne oferă câteva sfaturi:
-consumul moderat al preparatelor afumate: caşcaval afumat, peşte afumat, costiţă afumată;
-evitarea excesului de dulciuri cu un conţinut mare de zahăr;
-moderaţie în privinţa alimentelor prăjite;
-evitarea consumului de băuturi alcoolice pe stomacul gol;
-folosirea compoturilor naturale pentru îndulcirea prăjiturilor;
-prepararea cremelor acasă şi evitarea pe cât posibil a celor din comerţ;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu