luni, 20 februarie 2012

Evaluarea psihosomatică a elevilor

20 februarie este prima zi în care preşcolarii pot fi evaluaţi pentru a se constata dacă sunt apţi sau nu pentru clasa pregătitoare.
<!-- more -->

La Târgovişte însă, evaluarea va începe mâine, pentru că până astăzi s-au centralizat toate solicitările pentru acest “test”.
Potrivit Calendarului înscrierii în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013, perioada de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor este 20-29 februarie 2012.
La Târgovişte, mâine începe evaluarea psihosomatică a copiilor de 6 ani, pentru a se vedea dacă ei sunt pregătiţi psihic şi emoţional să intre în clasa pregătitoare în acest an sau dacă vor mai rămâne în grupa mare la grădiniţă.
Până la această oră, au fost înscrişi aproape 1000 de elevi pentru a fi evaluaţi. Conducerea ISJ Dâmboviţa ţine să îi liniştească pe părinţii care se gândesc la faptul că odraslele lor nu for vi evaluate la timp. Termenul limită va fi prelungit pentru ca toţi elevii să fie evaluaţi.
“În acest moment s-a finalizat recensământul elevilor care urmează să fie înscrişi în clasa întâi şi în clasa pregătitoare. Tot astăzi am finalizat şi numărătoarea exactă a solicitărilor de evaluare psihosomatică”, a declarat prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa.
Testul se va finaliza cu DA sau NU. În Târgovişte vor fi 12 centre de evaluare iar în judeţul Dâmboviţa, 60.
Condiţii pentru evaluare
La evaluare pot participa cei care au 6 ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv (născut între 1 septembrie 2005 şi 31 august 2006 inclusiv).
De asemenea, poate fi evaluat copilul care are 6 ani împliniţi între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 (născut între 1 septembrie şi 31 decembrie 2006, inclusiv) şi părintele solicită înscrierea în clasa pregătitoare.

De o astfel de evaluare va beneficia şi copilul care are 6 ani împliniţi între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 şi părintele solicită înscrierea în clasa I sau copilul care are 7 ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv şi părintele solicită înscrierea în clasa pregătitoare.
În cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2012, solicitarea poate fi soluţionată doar în situaţia în care evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
Cererile prin care părinţii/tutorii legali solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către comisia de evaluare şi vor fi completate la centrul de evaluare.
Evaluarea psihosomatică a copilului se va realiza în prezenţa părintelui, iar rezultatul va fi comunicat în scris părintelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu