Programul-pilot s-a desfăşurat în localităţi din judeţele Dâmboviţa, Vancea, Caraş-Severin şi Braşov.
Iniţiatorii - Salvaţi Copiii, Direcţiile de Sănătate Publică şi GlaxoSmithKline au decis să-l extindă în alte 10 localităţi din 5 judeţe noi - Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui. “Obictivele pe care ni le-am propus în anul 2011 vor rămâne aceleaşi şi în anul doi de proiect, cu menţiunea că anul acesta ne adresăm şi adolescenţilor, în rândul cărora aşteaptăm o creştere a nivelului de educaţie sexuală si vom acorda mai multă atenţie dotării maternităţilor. De asemenea, sperăm să dezvoltăm parteneriate cu Ministerul Sănătăţii, autorităţi, specialişti şi ONG-uri pentru a creşte impactul în rândul beneficiarilor, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
Un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame şi 606 copii, au primit informaţii privind măsurile obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor, păstrarea curăţeniei şi respectarea regulilor de creştere a copiilor, dar şi suport nutriţional, suplimente nutritive şi produse igienico-sanitare.
Programul “Fiecare copil contează” a avut un impact local pozitiv asupra comunităţilor de mame şi gravide din zonele selectate, astfel:
- Numărul de gravide care vin la control a crescut cu 10%
- Interesul gravidelor pentru analize a crescut cu 5%
- Numărul de copii vaccinaţi a crescut cu 25%
- Numărul de controale medicale la copii a crescut cu 10%
- Gradul de menţinere a igienei casei şi copilului a crescut cu 15%
- Respectarea regulilor de îngrijire a copilului a crescut cu 10%
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu