vineri, 30 martie 2012

Florin Popescu şi Gabriel Boriga, candidaţii PDL pentru CJ şi Primăria Târgovişte

Astăzi, 30 martie 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu şi primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga şi-au anunţat intenţia de a candida pentru noi mandate la alegerile locale din 10 iunie 2012.

Evenimentul de azi a fost al şaselea şi ultimul din seria evenimentelor organizate în ultimele 3 săptămâni în judeţul Dâmboviţa, acţiuni prin care administraţiile locale PDL şi administraţia judeţeană PDL şi-au prezentat bilanţurile mandatului 2008-2012.
La lansarea de astăzi, care a avut loc într-una din aulele Universităţii de Stat Valahia din Târgovişte, au fost prezenţi europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, originar din Târgovişte, fostul consilier prezidenţial şi ministru Sebastian Lăzăroiu, vicepreşedintele Grupului Dacia – Renault Constantin Stroe, şi el originar din judeţul Dâmboviţa, actorul Mircea Albulescu, fostul fotbalist şi căpitan al echipei naţionale Gică Popescu, parlamentari PDL de Dâmboviţa, rectorul Universităţii Valahia din Târgovişte Călin Oros, alte personalităţi naţionale şi locale.
Florin Aurelian Popescu a subliniat că judeţul Dâmboviţa a ieşit din faza de subdezvoltare în care a fost menţinut din nepriceperea sau dezinteresul administraţiilor judeţene de până în 2008. Preşedintele CJ Dâmboviţa a subliniat că Dâmboviţa este judeţul nr. 1 la absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor în România şi a afirmat că Dâmboviţa se află într-o cursă a dezvoltării care trebuie să continue în acelaşi ritm şi în următorii 4 ani. Un lucru deloc de neglijat este faptul că, în ultimii 4 ani, valoarea fondurilor europene atrase în judeţul Dâmboviţa a depăşit 800 milioane de euro. “Nu-mi place să las lucrurile la jumătate şi vreau să continui proiectele pe care le-am început, pentru că mai sunt încă multe de făcut“, a spus Florin Popescu după anunţarea candidaturii.
Enumerând principalele proiecte din judeţ ale acestui mandat, Florin Popescu a făcut referire la introducerea sistemului integrat de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor din toate localităţile judeţului (proiect pilot în România), la extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă în Dâmboviţa, la reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, precum şi la proiectele de dezvoltare turistică pentru zona montană a Dâmboviţei. Preşedintele CJ Dâmboviţa a făcut o comparaţie între investiţiile de infrastructură ale mandatului 2008-2012 şi cele ale mandatului 2004-2012, concluzionând că există progrese clare în ultimii 4 ani atât în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor, cât şi în legătură cu construcţia şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. O constatare ce merită menţionată  la bilanţul de sfârşit de mandat este faptul că administraţia dâmboviţeană a reuşit să reducă decalajele dintre judeţul nostru şi judeţele vecine, Prahova şi Argeş. Mai mult decât atât, în ultimii 2 ani, bugetele proprii ale Consiliului Judeţean Dâmboviţa au depăşit bugetele Prahovei şi Argeşului, acest lucru datorându-se, în principal, investiţiilor masive iniţiate.
Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga – aflat, ca şi Florin Popescu, la finalul primului său mandat – a punctat în discursul său câteva dintre realizările ultimilor 4 ani în municipiu: reabilitarea principalelor bulevarde (dar şi a mai multor străzi de cartier), renovarea centrului istoric al Târgoviştei, începerea programului de reabilitare termică a blocurilor (câteva zeci de blocuri din totalul propus de 373 fiind deja reabilitate), lansarea programului social de tichete gratuite pentru pensionari, amenajarea a aproape 1.000 de locuri de parcare, extinderea reţelelor de apă şi canalizare de la periferia oraşului, lansarea programului de modernizare şi echipare a infrastructurii educaţionale pentru 10 şcoli şi licee (la două dintre licee lucrările fiind deja terminate), construirea mai multor locuri de joacă în cartierele Târgoviştei.
Gabriel Boriga a concluzionat că, în mandatul său, a redat târgoviştenilor încrederea că oraşul poate mai mult şi trăieşte mândria că reuşeşte mai mult: “Târgoviştea a fost, este şi va fi întotdeauna pe primul loc”.
Atât preşedintele CJ Dâmboviţa cât şi primarul Târgoviştei au spus că vor candida pe baza promisiunilor îndeplinite şi aşteaptă cu încredere ziua votului.
Vorbindu-le celor prezenţi, liderul PDL Theodor Stolojan a transmis un mesaj de încredere în forţa PDL şi în unitatea partidului, adăugând că PDL şi-a asumat în ultimii ani reforme dificile la nivel naţional, care au avut însă meritul că au ferit România de problemele pe care le-au întâmpinat ţări precum Grecia sau Spania.
În judeţul Dâmboviţa, Partidul Democrat Liberal porneşte în cursa pentru alegerile din 10 iunie 2012 cu preşedintele Consiliului Judeţean în funcţie, precum şi cu 45 de primari în funcţie din totalul de 89 (dintre care 40 de primari PDL, inclusiv primarul municipiului reşedinţă de judeţ şi 5 primari proveniţi de la USL şi PNG, care au decis să candideze în luna iunie pe listele PDL).
Biroul de Presă al PDL Dâmboviţa
Foto: dâmboviţeanul.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu