vineri, 30 martie 2012

Ziariştii, băgaţi la dubă şi duşi la tragere

Jandarmii dâmboviţeni nu s-au dezminţit nici anul acesta. Tradiţia organizării Cupei Presei la Tir a fost dusă mai departe, ziariştii fiind invitaţi să lase de-o parte aparatura şi ustensilele din dotare şi să pună mâna pe pistol, în încercarea de a ciurui ţintele din poligonul de la Ochiuri.

Ideea le-a surâs jurnaliştilor, ştiind că vor avea parte de momente de destindere. Un fapt inedit l-a constituit deplasarea către poligon. Reprezentanţii presei au fost invitaţi să urce în duba Jandarmeriei. Scurta plimbare, pentru unii a fost plăcută, pentru alţii s-a soldat cu… ameţeli. Un coleg de-al nostru, la coborâre, a pus piciorul greşit şi a nimerit în… Ambulanţă. Noroc, că nu a fost nimic grav şi a putut să fie apt pentru tragere.
Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa – lt. col. Viorel Matei şi comandantul Centrului de Pregătire Jandarmi Ochiuri – col. Gheorghe Puiu au fost cei care i-au instruit pe jurnalişti într-ale armelor.
Competiţia s-a desfăşurat fără probleme. Unii au adunat puncte, alţii au tras după ciori, fiecare după cum a luat linia de ochire.

La final, premierea. Câştigătorii au zâmbit victorioşi. Învinşii au râs şi mai tare.
Una peste alta, ziua a fost una deosebit de plăcută. Să le ţină Dumnezeu obiceiurile jandarmilor şi poate alţii, tot de prin Ministerul de Interne, iau şi ei exemplu de colaborare şi sărbătorire a unui moment important din istoria instituţiilor pe care le reprezintă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu