duminică, 11 martie 2012

Pensionarii Damboviteni pe skype


Pensionarii târgovișteni s-au plictisit să meargă la chioșcul de ziare în fiecare dimineață pentru a-și cumpăra presa, dar și de televizor.
Au descoperit tainele calculatorului, așa că mulți dintre ei s-au înscris la cursuri pentru a afla cât mai multe. Câțiva sunt deja experți în folosirea programului Skype.
Unii dintre ei nu stiau nici macar cum se foloseste mouse-ul. "As vrea multe sa învat pe caluculator. Am rude si prin Canada si prin Paris, în Spania si as vrea în primul rând sa tin legatura cu rudele mele", ne spune unul dintre cursanti.
Altii însa, sunt experti în convorbirile pe Skype."Am vorbit cu copiii care sunt plecati în Statele Unite. De regula asa ne mai vedem. Si ati facut video conferinta, v-ati si vazut. Da. Avem si camera web si cumonicam cu nepotica, ne trece dorul", ne spune un altul.

Pâna acum, zeci de pensionari s-au înscris la Biblioteca pentru a urma gratuit cursurile IT. "Nu este foarte greu sa lucrezi cu pensionarii, doar ca trebuie sa îi acorzi foarte multa atentie. Sa îi explici ce este acela mouse, cum trebuie sa se tina, care este butonul stânga, dreapta, ce înseamna un singur click, dublu click", a declarat Florina Rotaru, bibliotecar

"Una dintre nevoile domniilor lor era aceea de a învata sa utilizeze acest instrument, respectiv calculatorul, care ne ajuta sa accesam mai rapid informatia, ne ajuta sa aflam lucrui noi într-un ritm rapid si sa comunicam, de ce nu, cu prieteni, cunoscuti sau virtuali", ne-a spus Carmen Vadan, director Biblioteca Judetean I.H. Radulescu.
Pentru a se declara un internaut „descurcaret”, un pensionar trebuie sa vina cel putin o saptamâna la cursuri, zi de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu