miercuri, 14 martie 2012

Spectacol unic în România la Teatrul Municipal Târgoviște

Premieră la Teatrul Municipal Târgoviște! Mai mulți elevi din liceele târgoviștene fără specializări artistice –
Constantin Brâncoveanu, Construcții Montaj, Nicolae Ciorănescu, Ion Heliade Rădulescu, Spiru Haret, Petru Cercel și Voievodul Mircea – au pus în scenă, sub îndrumarea actriței Simona Pandele și a membrilor trupei Sistem – Florin Romascu și Robert Magheti, spectacolul ”Poveste africană”.
Un show unde umbrele, muzica, dansul și tobele africane s-au împletit armonios. Organizatorii au urmărit, ca principale obiective, educarea non-formală prin artă a  tinerilor liceeni, cât și prevenirea abandonului școlar. Proiectul este realizat de Asociația ”Davida-arta pentru toți”, cu sprijinul primarului Gabriel Boriga și al Teatrului Municipal Târgoviște.
Pe parcursul unui număr mic de repetiții, liceenii au învățat alături de Simona, Phlo și Robi toate elementele spectacolului ”Poveste africană”, reușind să creeze un spectacol eveniment, unic la acest moment în România.
Astăzi, la avanpremieră, sala de spectacole a Teatrului Municipal Târgoviște a fost plină. Mâine, 15 martie, de la ora 18:00, sunteți invitați la premieră.
”Este un proiect inițiat de un grup de tineri actori și artiști. Doar patru orașe din România vor beneficia de acest proiect foarte îndrăzneț. Îi invit pe toți târgoviștenii la Teatrul Muniicpal pentru a vedea ceva ce n-au mai văzut, în sensul propriu al cuvântului. Este un experiment artistic, un proiect foarte frumos pe care în recomand cu plăcere. astăzi, la avnpremieră, au avut plăcere să vină și echipierele formației de baschet feminin Municipal Târgoviște, atât jucătoarele românce, cât și cele străine”, ne-a declarat primarul Gabriel Boriga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu