duminică, 1 aprilie 2012

2 aprilie 2012, ultima zi pentru plata impozitelor cu bonificaţie GALERIE FOTO

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Târgovişte informează contribuabilii că termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru a fost prelungit d ela 31 martie, la 2 aprilie, întrucât data limită pica sâmbătă.
Vineri, oamenii s-au înghesuit să îşi plătească dările către stat.
“Am venit să plătesc impozitul pentru apartament, autoturism şi garaj. În ultima zi am venit pentru că acum am reusit să facem rost de bani. Ştiu că nu e plăcut să lăsăm pentru ultima zi, dar nu am avut de ales”, ne-a explicat o târgovişteancă de 35 de ani.
Până sâmbătă inclusiv, în Târgovişte, au fost achitate impozitele în proporţie de peste 30%. “Este un procent mai mare cu aproximativ 4-5 % decât aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Iulian Crintescu, şef Serviciul de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgovişte.

Contribuabilii care achită integral obligaţiile datorate bugetului local pentru întreg anul 2012, până la data 02 aprilie inclusiv, beneficiază de bonificaţia de 10% acordată persoanelor fizice şi de 5% acordată persoanelor juridice, la impozitul pe clădiri, teren şi mijloacele de transport.

Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, Serviciul Public de Impozite şi Taxe Târgovişte recomandă contribuabililor să achite la termen impozitele şi/sau taxele datorate pentru: clădiri, teren, habitat, mijloace de transport, garaje, telefonie mobilă şi pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Târgovişte.

Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculat pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu