miercuri, 4 aprilie 2012

Mătăsaru - Poliţiştii le-au pus legea-n drum celor care au făcut ca un nebun!

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat 21 de percheziţii pe raza localităţii Mătăsaru, pentru documentarea activităţii ilicite a mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi furt de energie electrică


Sub conducerea adjunctului şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, 150 de lucrători de poliţie din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale, Intervenţie Rapidă, Investigare a Fraudelor, Secţii de poliţie Rurală, Poliţie Rutieră, specialişti criminalişti, cu sprijinul a 18 grupe de luptători de intervenţie rapidă şi 200 de militari jandarmi, au efectuat în această dimineaţă 21 de percheziţii domiciliare pe raza localităţii Mătăsaru.

Acţiunea a avut drept obiectiv documentarea activităţii ilicite a unor societăţi comerciale de tip „ fantomă”, care desfăşurau activităţi comerciale fictive cu materiale de construcţii, dar şi cu deşeuri feroase şi neferoase, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat sau a sustragerii de la plata unor astfel de taxe, pentru două societăţi de acest tip prejudiciul estimat fiind de peste 1 milion de euro.

Totodată, cu sprijinul unor echipe din cadrul Electrica S.A., poliţiştii au verificat legalitatea racordării locuinţelor din localitate la reţeaua electrică, pe numele a 14 persoane fiind întocmite dosare penale pentru furt.

De asemenea, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri, respectiv circa 2 tone de aluminiu, 1,5 tone electrozi de sudură, dar şi alte bunuri cu privire la care există suspiciuni că provin din furturi.

Au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe ştampile şi o cantitate însemnată de documente contabile. Cu ocazia controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală este de 28180 lei, fiind reţinut un permis de conducere şi retrase 9 certificate de înmatriculare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu