sâmbătă, 14 aprilie 2012

Mihaela Zegheru creează bunătăţi din marţipan

La prima vedere, seamănă perfect cu nişte ouă normale înroşite. În realitate însă, sunt ouă din marţipan savuroase şi frumos colorate.
Din mâinile Mihaelei Zegheru ies adevărate capodopere de artă. Vorbim aici de iepuraşi, tot felul de animăluţe desprinse parcă din desenele animate, dar şi flori viu colorate.


„Aluatul” principal se lasă ţine în cutii, ferit de soare, pentru a nu se usca. Pentru a prinde priză una pe alta, fiecare bucăţică are nevoie de un strop de
apă. Toate operaţiunile se fac însă cu mare grijă.
Mihaela Zegheru se ocupa iniţial de confecţionarea figurinelor din fimo. Pentru că talentul ei a fost observat de patronii unei cofetării din Târgovişte, comenzile vin cu zecile. Cum era de aşteptat, cele mai multe prăjituri şi torturi sunt decorate în această perioadă cu motive pascale: ouă, iepuraşi, oiţe şi flori. Cei mai mari susţinători ai Mihaelei sunt chiar copiii săi, care îşi dau cu părerea ori de câte ori finalizează o comandă.
„E un picuţ mai uşor decât la fimo, pentru că lucrez la dimensiuni mai mari. Când primesc o comandă mă uit la un desen animat şi mă inspir.  Îmi palce foarte mult, să iasă totul viu, să reprezinte ceva” spune Mihaela Zegheru.
Marţipanul se găseşte în comerţ şi este comestibil. Cofetarii aleg de multe ori să decoreze torturile sau prăjiturile mai sofisticate cu astfel de figurine din marţipan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu