vineri, 13 aprilie 2012

Pucioasa - lumânări confiscate, Găeşti - haine de firmă... fără firmă!

În urma unei acţiuni organizate de lucrătorii Poliţiei Oraşului Pucioasa, au fost confiscate 73 de kilograme de lumânări, comercializate fără drept


În ziua de 12 aprilie 2012, lucrătorii Poliţiei Oraşului Pucioasa- Formaţiunile Investigarea Fraudelor, Ordine Publică, au organizat şi executat pe raza oraşului şi a comunelor arondate, o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, ocazie cu care au fost controlate 8 unităţi economice, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 73 de kilograme de lumânări, comercializate fără drept.

• Şi lucrătorii Poliţiei Oraşului Găeşti au organizat o acţiune pe linia respectării dreptului de proprietatea intelectuală, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3000 lei

În ziua de 12 aprilie 2012, lucrătorii Poliţiei Oraşului Găeşti- Formaţiunile Investigarea Fraudelor şi Ordine Publică, au executat o acţiune pe raza oraşului, pe linia respectării dreptului de proprietate intelectuală şi industrială şi a respectării regulilor generale de comerţ. Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 12 societăţi comerciale, ca urmare a neregulilor constate fiind aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7000 lei. La una dintre societăţile comerciale au fost depistate mai multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, purtând emblema şi inscripţia mărcilor „ ADIDAS”, „POLO”, „PUMA”, „NIKE”, pentru care administratorul nu deţinea documente legale de provenienţă. Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu