joi, 26 aprilie 2012

Târgovişte - Donează sânge, salvează o viaţă!

Asociatia React in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Dambovita si Inspectoratul de Jandarmi Judetean, organizeaza o noua sesiune de donare de sange joi, 3 mai 2012, la Centrul de Transfuzie Sanguina Dambovita din Targoviste.


Cei care doresc sa doneze sange sunt așteptați pe Bd. I.C Bratianu, nr.4 (Spital Dealu Mare) intre orele 8.00-12.00.

Pentru a putea deveni donator de sange o persoană trebuie sa fie sanatoasa si sa îndeplinească urmatoarele condiții:

• sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani • greutate 50-100kg femeile și 60-110kg barbații • tensiune arteriala sistolica intre 11 şi 18mmH • trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni intervenții chirurgicale • sa nu aiba/ nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii • femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe www.pentruviata.com .

Aceasta sesiune de donare este organizata in cadrul programului „O sansa pentru viata”, cea mai ampla campanie nationala de donare de sange, derulata de Asociatia REACT si Vodafone Romania. Dupa primii doi ani de desfasurare, „O sansa pentru viata” a reusit sa atraga peste 90.000 de persoane, care au donat mai mult de 40.000 de litri de sange, cu ajutorul carora au fost salvate 120.000 de vieti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu