miercuri, 2 mai 2012

Află de aici ce faci dacă firma de ridicări maşini îţi avariază vehiculul, aşa cum s-a întâmplat la Târgovişte!

Dacă în timpul ridicării unei maşini staţionate neregulamentar, aceasta este avariată, proprietarul are dreptul la despăgubire din partea firmei de ridicări maşini.
Deşi, şi în această situaţie este vorba de interacţiunea dintre două vehicule, eventualele pagube apărute pe parcursul procesului de ridicare nu se despăgubesc prin poliţa de răspundere civilă auto obligatorie.
Citeşte şi :
AITT A COMIS-O DIN NOU! O maşină, parcată neregulamentar, a fost avariată serios după ce a fost scăpată din macaraua care venise să o ridice GALERIE FOTO

Aceste speţe au revenit în atenţia publicului după ce firma AITT, din Târgovişte, a scăpat luna trecută o maşină de la o înălţime de aproximativ doi metri, provocând daune importante vehiculului. De asemenea, mai mulţi proprietari de maşini au reclamat de-a lungul timpului diverse avarii suferite de maşinile lor în timp ce au fost ridicate de firmele specializate.
"In timpul ridicarii si coborarii masinii de pe rampa avem de a face cu o raspundere profesionala, deoarece acei lucratori exercita o meserie, care poate fi acoperita printr-o polita specializata. Aici se poate face o analogie cu asigurarile de malpraxis destinate medicilor sau cu cele ale constructorilor. Daca o astfel de polita nu exista, pagubitul are posibilitatea de a-si recupera dauna prin polita Casco a propriului vehicul sau, in caz contrar, se poate merge pe caile legale, dupa ce au fost efectuati toti pasii premergatori actiunii in justitie", a explicat Ovidiu VADEAN, Director Divizie Daune, ASIROM V.I.G.
Află mai multe de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu