vineri, 25 mai 2012

EXCLUSIV! Fântâna OTRĂVITĂ! Un copil de 9 ani, spitalizat o săptămână după ce a băut din apa contaminată!

Un copil de 9 ani, dintr-un sat din Dambovita, a avut nevoie de o saptamana de ingrijiri medicale dupa ce a baut apa contaminata din fantana casei parintesti! 



Mama baiatului povesteste speriata ca nu stie ce sa mai faca sa scape de mirosul de petrol si de petele uleioase din fantana, ce au aparut in urma cu cateva saptamani. 

Oamenii au alertat autoritatile locale, dar si pe cei de la institutiile de mediu. Pana astazi insa nimeni nu a mers la fata locului sa vada cine polueaza apa de acaolo. 

Intre timp, familia copilului cara apa de la vecini, de teama sa nu se imbolnaveasca cu totii "Pe mana imi ramane asa, uleios, asa se vede. Se vede ca e uleioasa. Si n-aveti incredere sa mai faceti mancare? Nu mai fac mancare, sa ne imbolnavim cu totii?!", ne marturisea proprietara fantanei. 

"Barbatul are durere de stomac, copiii la fel. Baiatul de la clasa a doua n-a fost o saptamana la scoala din cauza asta. S-a imbolnavit din cauza apei. Ce are apa? Motorina, gust de motorina", a declarat pentru MariusBUGA.ro mama copilului.

"Le-a aparut odata cocleala pe deasupra apei in put. Gust si miros de motorina, de grasime, care n-a putut pana acuma sa mai bea", ne-a povestit si bunicul baiatului.

Oamenii erau revoltati ca desi au trecut aproape 30 de zile de cand au reclamat problema atat la primarie cat si la institutiile de mediu, pana astazi nu s-a luat nicio masura. 

"In cazul in care se constata ca in fantana exista produs petrolier trebuie sa identificam sursa si atunci vom vedea care poluator are aceasta scurgere si conform poluatorul plateste vom aplica masuri de reglementare a situatiei", a precizat pentru MariusBUGA.ro Laura Briceag, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Targoviste.

Dupa ce echipa MariusBUGA.ro - Pro TV a filmat acasa la copil, cei de la Garda de mediu si APM au decis sa trimita la fata locului o echipa sa ia probe de apa din fantana, sa le duca la laborator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu