miercuri, 27 iunie 2012

Europe Direct la Sângeorgiu de Pădure

Un schimb de experiență este ocazia potrivită pentru a învăța ceva nou și a întâlni oameni diferiți, din medii sociale diferite, cu tradiții și moduri de viață diferite. O astfel de ocazie nu trebuie ratată - și-au spus membrii centrului EUROPE DIRECT Târgoviște atunci când colegii de la centrul EUROPE DIRECT Târnave din Sângeorgiu de Pădure i-au invitat să-i viziteze.

Tinerii voluntari, însoțiți de managerul lor, au participat în perioada 21 – 24 iunie 2012 la cea mai intensă experiență interculturală de până acum. Peisajul pitoresc din județul Mureș și împrejurimi a fost completat de oamenii deosebit de primitori, care, indiferent de etnie, convingere religioasă ori condiție socială, au făcut tot posibilul ca oaspeților să nu le lipsească nimic. În aceste condiții, barierele lingvistice, ideile preconcepute și tendința de discriminare nu și-au găsit rostul, iar cele două echipe au devenit una.
 Voluntarii ED Târgoviște au vizitat Muzeul Pălăriilor de Paie, Salina Praid, Lacul Ursu din stațiunea Sovata, Biblioteca Județeană Mureș, aflată în municipiul reședință de județ Târgu Mureș, Biblioteca Orăşenească Sângeorgiu de Pădure, orașul Sighișoara și multe altele. Bineînțeles că nu au omis nici sediul centrului EUROPE DIRECT Târnave, acolo unde au urmărit activitatea echipei de aici și câteva dintre rezultatele muncii lor.
Participanții au fost plăcut impresionați de acest schimb de experiență, de aceea au promis că îl vor repeta cât de curând. De această dată va fi rândul celor din Sângeorgiu de Pădure să vină la Târgoviște. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu