miercuri, 4 iulie 2012

Consilier ITRSV, sancţionat de ANI !


Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi indicii referitoare la posibila săvârşire de către POPA Dacian, consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Ploieşti, respectiv, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti, a infracţiunii de fals în declaraţii.

În urma evaluărilor demarate, s-a constatat că POPA Dacian s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 27.08.2007 şi până în prezent, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia publică de consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Ploieşti, respectiv, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti, cât şi calitatea de asociat si funcţia de administrator în cadrul S.C. AVLIS SRL.
Conform fişei postului, principalele atribuţii ale lui POPA Dacian în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Ploieşti erau acelea de control ale persoanelor fizice şi juridice private, care se supun regimului silvic, din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.
Începând cu data de 24.03.2004, POPA Dacian deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator în cadrul S.C. AVLIS S.R.L., societate cu sediul în Municipiul Câmpina, Judeţul Prahova. S.C. AVLIS S.R.L. are între obiectele de activitate următoarele: silvicultură şi exploatare forestieră, servicii auxiliare silviculturii şi exploatării forestiere, tăierea şi rindeluirea lemnului, impregnarea lemnului, fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii.
Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece “funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată”, iar ”funcţionarii publici (…) pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public (…), potrivit fişei postului”.
Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
De asemenea, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Câmpina, Judeţul Prahova, cu privire la posibila săvârşire de către POPA Dacian a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât în declaraţiile de interese, completate şi depuse la data de 10.08.2009 şi 07.10.2010, nu a menţionat calităţile de asociat şi administrator deţinute în cadrul S.C. AVLIS S.R.L.
Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.
Sursa: Agenţia Naţională de Integritate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu