sâmbătă, 21 iulie 2012

Dâmboviţa - Biblioteca promovează tradiţiile şi obiceiurile româneşti

În majoritatea localităților din Dâmbovița, biblioteca este singura instituție care promovează tradițiile și obiceiurile populare românești. Mai mult, încearcă să inducă și tinerilor respectul pentru ele. 


În acest sens, Biblioteca publică Dărmănești a inițiat proiectul Tradiție și Inovație în Biblioteca ta, pentru care a primit sprijinul financiar al programului Economia bazată pe cunoaștere. Una dintre activitățile proiectului presupune readucerea tradițiilor și meșteșugurilor populare românești în atenția locuitorilor folosind metoda PhotoVoice și va avea loc vineri, 20 iulie, începând cu ora 12.00, în comuna Dărmănești și împrejurimi.

După ce mai întâi au fost inițiați în tainele acestei metode și au participat la cursuri de comunicare, intercunoaștere și lucru în echipă în compania unui trainer, tinerii vor merge acum pe teren în căutarea de instantanee care urmăresc tema proiectului. Pentru ca totul să meargă bine, ei vor fi sfătuiți de bătrânii comunei în ceea ce privește tradițiile și vor fi însoțiți de echipa de proiect.

Totodată, artiștii amatori vor colecționa fotografii vechi pe care le vor expune în cadrul evenimentului ce va fi realizat la finalul proiectului pentru a evidenția evoluția tehnicii și, implicit, a societății. Activitatea are loc cu sprijinul Asociației Tineri pentru Europa de Mâine și al Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu