vineri, 21 decembrie 2012

Afaceri necurate pedepsite de politistii damboviteni !

Poliţiştii au verificat 35 de agenţi economici din pieţele agroalimentare din Moreni, Pucioasa şi Fieni, în cadrul unei acţiuni pe linia verificării legalităţii comercializării produselor din carne, a legumelor şi fructelor şi a pomilor de Crăciun


Ieri, 19 decembrie a.c, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Dâmboviţa şi inspectori din cadrul D.S.V.S.A şi Direcţiei Silvice Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune de verificare a legalităţii comercializării produselor din carne, a legumelor şi fructelor şi a pomilor de Craciun.

Acţiunea a avut loc în pieţele agroalimentare din Municipiul Moreni, oraşele Pucioasa şi Fieni, poliţiştii verificând 35 de agenţi economici.

În total, au fost aplicate un număr de 17 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, în cuantum total de 12 500 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 2 550 lei.





• 3 persoane au fost depistate de poliţişti în timp ce transportau material lemnos şi coroniţe din cetină de brad, fără documente legale de provenienţă

În urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni au depistat două persoane din comuna Moroieni, sat Glod, în timp ce transportau cu atelaje hipo material lemnos, pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă.

Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

Totodată, în urma unui control în trafic, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară în care erau transportate 1000 de coroniţe din cetină de brad, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă şi transport.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990.

De precizat că asemenea acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, pentru prevenirea comiterii de fapte de natură penală în spaţiul public și pentru descurajarea elementelor infractoare, zilnic asigurându-se cadrul necesar reducerii fenomenului infracţional .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu