joi, 20 decembrie 2012

REPORTAJUL ANULUI: Alberta, o MINUNE de copil! FĂRĂ MÂINI şi FĂRĂ PICIOARE, ne dă o adevărată lecţie de viaţă

Alberta este o minune de copil. Sclipitor de inteligenta, la numai 10 ani, ne spune ca in Biblie cuvantul "bucurie" se regaseste de 800 de ori.


Locuieste in Targoviste si e crescuta de un asistent maternal, pentru ca mama ei a abandonat-o imediat dupa nastere.

Alberta este unul dintre cei mai veseli copii si are talente nebanuite: canta la orga electronica, deseneaza, scrie poezii, are o pofta de viata cum rar ti-e dat sa vezi. E mereu zambitoare si nici n-ai zice ca, de fapt, aceasta copila curajoasa s-a nascut fara maini.

Alberta reuseste sa cante la pian doar cu degetele de la picioare si a capatat o dexteritate uimitoare. Adesea ii compune mamei poezii, in care o numeste "frumoasa din departare".

Alberta a venit pe lume intr-o zi de toamna. A cunoscut cuvantul "mama" in casa domnei Viorica, un om cum suflet cum nu se mai afla pe pamant. I-a oferit fetitei napastuite de soarta, nascuta fara maini, toata dragostea si caldura unui camin in care sa creasca armonios.

Cu doar 1.500 de lei pe luna, pentru doua fetite pe care le creste, doamna Viorica se chinuie sa le ofere tot ce e necesar - de la medicamente si analizele periodice, platite din buzunarul sau, la hrana consistenta pe care le-o da zi de zi. Dar nu se plange de greutati: aceste suflete minunate vor doar pace, liniste si sanatate.

Aceleasi ganduri le are si Alberta, acest copil intelept, care stie ca, dintre toate darurile lumii, cel mai de pret e sanatatea. Si priveste viata ca pe o binecuvintare.

Doamna Viorica a observat ca fetita iubeste muzica, si a inscris-o la Scoala Populara de Arte, la canto si desen. Deja are zeci de diplome.

Mami, asa cum ii spune Alberta doamnei Viorica, este de un optimism rar intalnit. A mai luat de la casa de copii o fetita cu handicap accentuat, tot de zece ani.

La scoala, Alberta are numai note bune. Caietele ei sunt scrise impecabil si cu greu ti-ai imagina ca literele au fost asternute doar cu ajutorul degetelor de la picioare.

Chiar daca nu si-a cunoscut mama adevarata, Alberta o iubeste enorm, pentru ca este cea care i-a dat viata. Si a vrut neaparat sa-I transmita un mesaj de Craciun: "Mami, iti urez multa sanatate! Si te iubesc foarte mult!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu