miercuri, 12 decembrie 2012

Mierea - aliment minune în sezonul rece.

Mierea este un produs complet, ce nu ar trebui să lipsească din nicio casă.
Pe lângă propritățile nutritive, ea întărește sistemul imunitar, poate fi folosită ca adjuvant în răceli, în arsuri sau diverse răni, dar și în cosmetică.
Ca aliment, mierea conține toate vitaminele pe care medicii nutriționisti le recomandă spre consum (cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor, siliciu). Printre proprietățile ei se numără: crește energia, înlătură oboseala, are efect calmant, combate insomnia, are acțiune ușor laxativă și antiseptică, este un bun expectorant, ajută în afecțiunile ficatului, afecțiunile digestive, afecțiunile ranale sau ale sângelui și are efecte benefice în artrite, artroze, arteerite. Este recomandat cosumul de miere tot timpul anului, dar iarna face minuni asupra organismului.
Pe piață există mai multe tipuri de miere. Magazinul Bio Dapa, din Complexul Mondial, aflat în centrul Târgoviștei, oferă o gamă variată de astfel de produse, fiecare având și recomandări speciale. La standul special amenajat găsim: miere salcâm, miere tei, miere polifloră, miere cu lavandă, miere cu rozmarin, miere cu lămâie, miere castan, miere cremă cimbrișor, miere cu prune uscate, miere de mentă, miere cu chimen, miere cu cafea, miere zmeură, miere de mărăcine, miere cremă de scorțișoară, miere cu anason, miere cu cânepă, miere cu migdale, miere cu vanilie, miere albăstrele, miere eucalipt, miere brusture, miere rapiță, miere coriandru, miere floarea soarelui ș.a.
Pentru a profita la maxim de calitățile ei, indicat este ca mierea să fie consumată dimineața, pe stomacul gol. Ceea ce mai trebuie știut este că mierea care se zaharisește este miere naturală și este recomandat a fi consumată astfel. Dacă se fierbe, ea își pierde subsțantele nutritive și rămâne un simplu îndulcitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu