Mierea este un produs complet, ce nu ar trebui să lipsească din nicio
 casă. 
Pe lângă propritățile nutritive, ea întărește sistemul imunitar, 
poate fi folosită ca adjuvant în răceli, în arsuri sau diverse răni, dar
 și în cosmetică.
Ca aliment, mierea conține toate vitaminele pe care medicii 
nutriționisti le recomandă spre consum (cupru, mangan, calciu, potasiu, 
sodiu, magneziu, fier, fosfor, siliciu). Printre proprietățile ei se 
numără: crește energia, înlătură oboseala, are efect calmant, combate 
insomnia, are acțiune ușor laxativă și antiseptică, este un bun 
expectorant, ajută în afecțiunile ficatului, afecțiunile digestive, 
afecțiunile ranale sau ale sângelui și are efecte benefice în artrite, 
artroze, arteerite. Este recomandat cosumul de miere tot timpul anului, 
dar iarna face minuni asupra organismului.
Pe piață există mai multe tipuri de miere. Magazinul Bio Dapa, din 
Complexul Mondial, aflat în centrul Târgoviștei, oferă o gamă variată de
 astfel de produse, fiecare având și recomandări speciale. La standul 
special amenajat găsim: miere salcâm, miere tei, miere polifloră, miere 
cu lavandă, miere cu rozmarin, miere cu lămâie, miere castan, miere 
cremă cimbrișor, miere cu prune uscate, miere de mentă, miere cu chimen,
 miere cu cafea, miere zmeură, miere de mărăcine, miere cremă de 
scorțișoară, miere cu anason, miere cu cânepă, miere cu migdale, miere 
cu vanilie, miere albăstrele, miere eucalipt, miere brusture, miere 
rapiță, miere coriandru, miere floarea soarelui ș.a.
Pentru a profita la maxim de calitățile ei, indicat este ca mierea să
 fie consumată dimineața, pe stomacul gol. Ceea ce mai trebuie știut 
este că mierea care se zaharisește este miere naturală și este 
recomandat a fi consumată astfel. Dacă se fierbe, ea își pierde 
subsțantele nutritive și rămâne un simplu îndulcitor.
ZI de ZI o stire noua. Fii la curent cu tot ce se intampla in judetul tau,Cel mai tare blog din Dambovita,stiri de ultima ora,
Stiri Dambovita NEW
miercuri, 12 decembrie 2012
Mierea - aliment minune în sezonul rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

 
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu