marți, 5 februarie 2013

Dâmboviţa - Puşca şi cureaua lată... ce şoferi erau odată,

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice - principala cauză a accidentelor rutiere
Dâmboviţa - Puşca şi cureaua lată... ce şoferi erau odată,

De la începutul lunii februarie şi până în prezent, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au organizat pe raza întregului judeţ acţiuni preventive, aplicând un număr de 484 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere, din care 113 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, poliţiştii rutieri au constat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei, în 5 dintre cazuri conducătorii auto fiind depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În majoritatea cazurilor de încălcare a legislaţiei rutiere, conducătorii auto au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, consumul de alcool şi teribilismul specific vârstei reprezentând unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Acţiunile poliţiştilor rutieri au vizat şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care conduc mopede fără a avea acest drept, în perioada de referinţă fiind depistate 5 astfel de persoane.

Atât în cazul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice cât şi în cazul conducerii de mopede fără permis, poliţiştii au luat măsuri legale, fiind întocmite dosare penale.



Astfel, poliţia dâmboviţeană vă informează:

Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut fără drept de circulaţie.

Sub această limită, fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă (aproximativ 675 de lei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu