duminică, 15 aprilie 2012

Ai ciocnit prea multe pahare in noaptea de Inviere. Iata cum poti scapa de mahmureala


Nutritionistii avertizeaza ca meniul de la masa de Paste poate influenta intensitatea starii de mahmureala de a doua zi. Unele alimente au puterea de a elimina aceasta neplacere. Vezi in text care sunt acestea!
"Fasolea, avocado si cerealele elibereaza energia treptat, asa ca, daca mananci asa ceva inainte sa ajungi la o petrecere, cu siguranta nu vei fi infomentat", a declarat nutiritionistul Azmina Govindji, anunta Daily Mail.
Aceste alimente "te fac sa nu resimti imediat efectele alcoolului si nu o sa simti nevoia sa bei inca un pahar atat de repede", a mai spus ea.
Un alt ajutor in prevenirea starii de mahmureala este sucul de mere, care mentine organismul hidratat si este bogat in vitamina C.
Nu incerca sa scapi de mahmureala cu cafea sau energizante! Afla de ce!
Un alt fel de mancare recomandat de nutritionisti inainte de a ajunge la petrecerea de Paste este cotletul de miel cu cartofi la cuptor. Carnea de miel este bogata in proteine, ceea ce ofera senzatia de satietate, iar cartofii elibereaza treptat energia. Sunt totodata o sursa importanta de zinc si vitamina A.
Nici iaurtul probiotic nu este de lepadat, mai ales in cazul persoanelor care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.
O chifla facuta din faina integrala, in care se pune somon afumat, branza grasa si rosii este o alta varianta de meniu echilibrat. Urmat de o banana si de un pahar mare de suc de portocale, acest meniu e indicat inainte de petreceri. Contine mult potasiu, ce ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de fluide in organism.
Banana, rosiile si sucul sunt bogate in vitamina B si C, foarte importante pentru sistemul imunitar. Foarte sanatoasa este si bundinca de orez, mango si o ceasca de ceai.
Nici laptele nu trebuie uitat: actioneaza ca un pansament si nu permite alcoolului sa irite stomacul. Budinca de orez este si mai buna si mai hranitoare. Cateva felii de mango iti asigura necesarul de vitamine A, B si C. De asemenea, printre alimentele recomandate de nutritionisti inainte de petreceri se mau numara si supa de linte, omleta, painea de secara si mierea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu