duminică, 10 iunie 2012

Adrian Ţuţuianu, înjurat, lovit şi ameninţat la Corbii Mari!

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Dâmboviţa informează opinia publică în legătură cu următoarele:



În localitatea Corbii Mari, candidatul PDL la funcţia de primar al comunei şi primar în funcţie, domnul Anghel Constantin, i-a adresat injurii, l-a agresat fizic şi l-a ameninţat pe candidatul USL la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, domnul ŢUŢUIANU ADRIAN.

De asemenea, candidatul PDL la funcţia de primar al comunei şi primar în funcţie, domnul Anghel Constantin, ameninţă şi intimidează alegătorii care se prezintă la vot şi nu sunt membri sau simpatizanţi ai PDL.

Considerăm că în speţă îşi găsesc aplicabilitatea dispoziţiile art. 180 care reglementează şi sancţionează infracţiunea de „loviri sau alte violenţe”, nr. 193 care reglementează şi sancţionează infracţiunea de „ameninţare”.

În acelaşi sens, precizăm că în cauză îşi găsesc aplicabilitatea şi dispoziţiile speciale ale art. 107 (1) din Legea nr. 67/2004, care stabilesc:

Art. 107 – (1) Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Partidul Social Democrat a formulat plângere penală către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa. Solicităm ca, în baza competenţelor atribuite de lege, să fie luate de urgenţă măsurile necesare pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorului şi pentru restabilirea ordinii de drept!

Totodată, solicităm să fie asigurată de urgenţă în zonă prezenţa unei echipe operative, care să restabilească ordinea, indispensabilă desfăşurării procesului electoral în condiţii legale şi normale.

10.06.2012

Organizaţia PSD Dâmboviţa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu