joi, 28 februarie 2013

Pensionar dâmboviţean, decedat după ce a contactat virusul AH1!

Pacient de sex masculin in varsta de 64 de ani s-a prezentat la UPU al SJUT in data de 14.02.2013 orele 20:46 cu stare generala grava, insuficienta respiratorie severa acuta, alcaloza respiratorie, diabet zaharat dezechilibrat
.A fost transferat direct in sectia ATI unde s-a practicat intubatie oro-traheala si s-a conectat la aparatul de respiratie artificiala.

In data de 15.02.2013 prin examenul de boli infectioase efectuat s-a suspicionat gripa in observatie, de etiologie virala, moment in care pacientului i s-au recoltat exudat nazal si faringian, probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino prin DSP Dambovita.

In data de 18.02.2013 este confirmata gripa de etiologie virala, cu virusul gripal AH1.

Pacientului i s-a administrat tratament specific cu tamiflu(antiviral) din momentul suspicionarii, inaintea confirmarii de catre Institutul Cantacuzino, precum si tratament antibiotic pentru bronho-pneumonia secundara si un tratament specific pentru diabetul nou-depistat.

Evolutia a fost aparent favorabila cu reechilibrare hemodinamica si respiratorie pana in ziua a opta(23.02.2013) cand se decompenseaza brusc hemodinamic cu prabusirea tensiunii arteriale si stop cardiac sub ventilatie mecanica.

Toate manevrele de resuscitare au ramas ineficiente si se declara decesul in data de 23.02.2013 orele 20:50.  tratament antibiotic pentru bronho-pneumonia secundara, bărbat dâmboviţa mort A H1, bărbat mort A H1, bolnav gripa A H1, gripă A H1,Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu